Priznám sa, že doposiaľ som ani len netušila ako producent či rejžo (?) myslel názov tohto filmu, vlastne keď som bola menšia som ho ani len nepochopila, no už viem (som múdrejšia
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
)) že ide o metaforistické vyjadrenie toho, že jednoduché veci netreba zbytočne dramatizovať a samovoľne si sťažovať podmienky vykonania akého - toho istého druhu práce... (nejako komplikovane mi to vyznieva...)
Helena Růžičková má tú smolu, že väčšina ľudí ju (možno) registruje len od počiatkov Slunce, seno... čo bola jej najznámejšia rola a možno aj preto mi v niektorých situáciách až moc pripomínala Škopkovú, ale tak časom predsa len zistíme, že nejde o totožne vykreslené postavy.
Kde je mama je aj synátor...
Jiří Růžička... je zaujímavé, keď synček hrá brata svojej vlastnej maminy..
No a o čo tu vlastne ide?
rodinka Karafiátovcov chce zbohatnúť. A nie hociakým spôsobom... otvoria (či skôr si len povedia že budú mať, papierovačky samozrejme netreba..) si cestovnú kanceláriu. Odniekadiaľ zo smetiska dovlečú taký ten mini autobusík s asi 15-20 sedadlami a vyberú sa do Paríža... odchytia si vďaka istému počernejšiemu mladíkovi nejakých tých 8-10 turistov a môžu vyraziť na cesty.
Istý počernejší mladík s obľubou prezentujúci svoje breakdancové nadanie bol Fredy Aisi ešte v hodne mladých časoch, čo sa odrazilo na tom, že som ho takmer nespoznala, iba vďaka hlasu sa mi ho po pár minútach podarilo identifikovať, ale aj to som sa musela potom ešte ubezpečiť v titulkoch...
"Štekla" si tu aj Helena Vondráčková.. síce neviem či je výraz *štekla* tým správnym, keďže nepovedala nič len sa usmievala a rozdávala poloroztopenú zmrzlinu v kornútku. Ale tak mala výlet do Paríža (keďže sa to tam natáčalo) tak čo by takú príležitosť nevyužila?!
Sestra Karafiátovej Beta prezývaná Barbi - kvôli jej až prílišnej chudosti, mi tak nehorázne pripomínala slečnu Silvániovú z Fantozziho... síce Silvániová je škaredšia (a o mnoho) ale tak neubránila som sa tejto myšlienke...
Film to bol v celku príjemný, človek sa aj nasmial... "my nekradneme - len premiestňujeme"