fastshare
Zobrazit téma - FPS drop (high end PC)
Vypnout statistiky
KATEGORIEPOSLEDNÍ PŘÍSPĚVKYPOSLEDNÍ OZNÁMENÍSTATISTIKY UŽIVATELE
Nick: Anonymous
Hodnost: Warman
Varování: 0
---
Právě je 06 úno 2025, 22:46

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Fórum je zamknuté Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 5 ] 
 FPS drop (high end PC) 
Autor Zpráva
Private
Private

Příspěvek FPS drop (high end PC)

Zdravim vás všechny, omlouvám se za spam, ale jsem už bezradný. Mám nový počítač a ve hrách(League of Legends a Batman Arkham Origins) pozoruju pád FPS, např v tom LoLku mám vyplý VSYNC a max FPS na 60(abych mohl pozorovat jak moc to FPS spadne) , a většinou jedu okolo 240fps ale jednou za čas, někdy to bývá po 10ti minutách někdy taky po 3 minutách(je to dost proměnlivé) mi padnou FPS na cca 20 a zaregistruju takový vteřinový freeze, po tomto vteřinovém pádu FPS(freezu) to hned jede zase jak má na cca 240FPS...to samé Batman, tam to jede taky vše v pohodě a jednou za čas(tady je to mnohem častěji než u LoL) to hodí tento vteřinový freeze ....zkoušel jsem přeinstalování driverů ke grafice od nejstarších až po nejnovější a nepomohlo, reinstall z win8 na win7 taky nepomohlo, reset biosu, zkoušel jsem i jet na integrovaný grafice od desky(freeze opět)....googlil jsem snad všude možně ale nikde sem nevyčet podobný problém, v LoLku vyšel ňáký špatný patch který způsobuje menší FPS...pochopil bych kdybych celou dobu jel třeba na 100FPS...ale jak řikám, jedu celou dobu na 180-240 a pak to padne na 20 a zase zpět..

obsah: Základní Deska: gigabyte z87x-d3h
Grafická karta: geforce gtx 770 4gb ddr5
Procesor: Intel Core i7-4770 3.4GHZ
RAM: Kingston 2x8GB DDR3 1600MHZ
Zdroj: Corsair 750W
disky: OCZ SSD Agility3 120GB
Western Digital Green 2T 64mb cache
-4větráky(včetně CPU cooling chlazení)

10 lis 2013, 23:43
Private
Private

Příspěvek Re: FPS drop (high end PC)

Ahoj,
mohl bys doložit nejaký gráfko ve stylu MSI Afterburner ?

Sleduj jestli současně s snížením FPS náhdou GPU nepodtaktuje na 2D takty. Popř. jestli ti nekolísá napětí GPU aj. všechny tyto udaje programy jako je MSI Afterburner sledují na grafu.
Taky bych zkusil zapnout V-Sync jelikož pro lidské oko je 60FPS dostatečné na zcela plynulý obraz. Je možné že GPU nezvládá takový "záhul" při nových hrách nebo si odebírá příliš ze zdroje i když to u té 750W vidím nesmyslně pokus je pokus.

No zatím bych zůstal u toho grafu aspoň zjistíme jestli náhodou neblbne grafika a nepodtaktuje, nespadne napětí etc.

Taky bych vzhledem k tomu že to je nová sestava uvažoval o vadné komponentě. Otestuj výměnou komponent kus po kusu např. u kámoše.

11 lis 2013, 18:30
Private
Private

Díky moc za odpověď....co se týče toho grafu, tak to samozřejmě můžu udělat, ale vzhledem k tomu, že jsem zkoušel jet jen na integrované grafice, kde to taky blblo, tak si myslim, že tim to být nemůže, kdyby to na integrovaný grafice nedělalo, tak je jistota ,že to je vada grafické karty, ale takhle si myslim, že grafická karta je ok..

11 lis 2013, 20:50
Private
Private

Trošku blbá otázka ale co CPU? Máš zapojenej 4pin nebo 8pin ? Máš nějaké OC ? Aktualizoval si BIOS ( reset biosu po aktualizaci ), co software/utilities ? Nejaky energy savery ? Máš možnost hodit novej Windows na HDD a testovat LoL ? Ty jedou bez instalace takže je můžeš rovnou pustit v novém systému. Vyloučíš tím SW poruchy a pak už jen budeš hledat HW poruchy aneb co jim omlatit v obchodě o palici.

Ovladače pak stáhni jen ty co má na strankach vyrobce. Nikoliv třeba aktualnější nebo jiné. Jen to co je u MB.

11 lis 2013, 21:01
Private
Private

Mám 8pin, přetaktování žádné, vše jsem nechal tak jak jsem to dostal, BIOS by taky měl bejt aktualizovaný, žádný energy savery, co se týče systému tak jsem jel na WIN8 a když jsem si myslel, že by to mohly srát winy8 tak jsem přešel na win7 a problém zůstal, zkoušel jsem i instalaci jak na SSD tak na normální, s hrou to samý jak na SSD tak i na normální a všude stejný problém...
driver jsem zkoušel jak přibalený na cd u desky tak i z ofi stránkej geforce.com(novej i starej)..bohužel beze změny

11 lis 2013, 21:17
Fórum je zamknuté Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 5 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]