fastshare
Zobrazit téma - 6x SATA na MB -třetí disk ...
Vypnout statistiky
KATEGORIEPOSLEDNÍ PŘÍSPĚVKYPOSLEDNÍ OZNÁMENÍSTATISTIKY UŽIVATELE
Nick: Anonymous
Hodnost: Warman
Varování: 0
---
Právě je 06 úno 2025, 22:30

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Fórum je zamknuté Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 2 ] 
 6x SATA na MB -třetí disk ... 
Autor Zpráva
Master Sergant
Master Sergant

Příspěvek 6x SATA na MB -třetí disk ...

Zdravím,
po delší době jsem se dokopal k tomu,abych přidal další HDD do kompu.Tedy jedná se o 1T disk "asi " Seagate,nejsem si jistý,ale ... NA desce mám 6x sata,z toho osazeny 4.3x HDD a DVD mechnu.Problém je ten,že onen disk momentálně nevidí ani bios.Měl jsem ho tam zhruba do srpna,pak jsem ho používal jako odkladiště dat coby externí disk přes usb.Když jsem ho připojil tak nic...

Uvedu specifikaci desky Gigabyte M85M-US2H viz foto : 6x SATA na MB -třetí disk ...

Jak je vidět tak sata 1až 4 mají žlutý konektor,sata 5 a 6 fialový.Bohužel,když osadím grafiku typu dvouslotová cihla(GTX 260) tak můžu použít pouze sata 2,3,4 a 6.Takže ve výsledku nemám moc na výběr.Proto jsem ten 1T HDD musel připíchnout do fialové 6ky.A nic... Původně,než jsem jsem ho vyndal a jako náhradu použil 250GB Samsung do stejné pozice tak šlapal jak hodinky na sata 2.Ta je momentálně přidělená onomu Samsungu,coby zběrná nádoba na práci s videem a muzikou.A toho místa je žalostně málo :D ,tak škemrám o radu .... Předpokládám,že to bude nějaká fičičurka v biosu,respektive " asi " v nastavení PATA -SATA mode či RAID nebo AHCI.A v tomhle mám teda -přiznávám- trochu hokej.... Poradíte?Díky.

CPU : Xeon E5-2670v1
MB : Intel X79Siler
RAM : Micron ECC 32 GB
GPU : Sapphire Radeon R9 380X NITRO

02 pro 2013, 19:29
Private
Private

Příspěvek Re: 6x SATA na MB -třetí disk ...

V některých bios od Gigabyte musíš zbylé sata povolit. AHCI s tím nemají nic společné. Měla by tam být položka např SATA 4-5 enable(disable). Je tam 6 slotů na SATA ale počítá se to 0,1,2,3,4,5. Každý bios je jiný.

03 pro 2013, 02:03
Fórum je zamknuté Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 2 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]