Zdravím,
zvažuji možnost upgradu PC a to nikoliv najednou,ale postupným dokupováním HW.Jedná se mi hlavně CPU a grafiku.
Primárně používám kompík na konverzi videí,internet a OBČASNÉ hraní her,takže nechci nabušený herní kompl,ale pracanta
.
Většina nových konvertorů dokáže využít potenciálu " multicore " cpu a taktéž i grafické karty.Proto je moje volba tak " rozhádaná ".... Řeším,zda jít do Intelu s " jen 4 " jádrem nebo vzít AMD s 6ti jádrem....
Jak jsem předeslal,nechci herní stroj ale pracanta,jenže poněkud se v tomhle začínám ztrácet.... Skalní zastánci Intelu vyzdvihují do výšin Core i5 či i7 a zase fanoušci AMD srovnávají pár nových procíků s výkonem Intelu,dokonce snad nějaký FXseries cpu poráží v Linuxu intelácký core i7,takže jsem z toho trochu mimo.Je mi jasné,že víc jader,neznamená víc " Adidas "
,ale i tak.... Je jasné,že půjde i o finance,každopádně to nejdu kupovat hned zítra,takže bych uvítal nějakou tu diskusi na dané téma....
Sice si říkám,že 6-8 jader od AMD by teoreticky mohla být vhodná volba do pracovního komplu a převod bude bleskuryche hotov i za přispění CUDA od Nvidie,ale ...
Proto prosím o pár názorů či vaše zkušenosti s AMD 6-8 jádry a konverzí či jinou čiností.
Pokud sem někdo nahodí srovnávací testy v hrách tak to asi nebude to pravé ořechové,takže prosím o " plodnou " diskusi a děkuji za podněty i feedback.H