fastshare
Zobrazit téma - Problém s HDD
Vypnout statistiky
KATEGORIEPOSLEDNÍ PŘÍSPĚVKYPOSLEDNÍ OZNÁMENÍSTATISTIKY UŽIVATELE
Nick: Anonymous
Hodnost: Warman
Varování: 0
---
Právě je 05 úno 2025, 23:53

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Fórum je zamknuté Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 5 ] 
 Problém s HDD 
Autor Zpráva
Private
Private

Příspěvek Problém s HDD

Po zapnutí notebooku mi nabehla výstraha,že moje HDD je v kritickom stave.
Ako dlho zruba môže fungovať v takomto stave?
Dá sa nejak predĺžiť jeho životnosť?
Notebook má necelé 3 roky,tak by som sa chcel informovať či sa oplatí dať ho do servisu a vymeniť HDD,alebo začať rozmýšľať o kúpe inej mašiny?

"Disk0
Vás pevný disk má funkciu predčasného inteligentného rozpoznania zlyhania disku (SMART Predict Failure), ktorá monitoruje prevádzkový stav pevného disku. Keď má pevný disk HDD problémy, inteligentný monitorovací softvér predčasne oznámi pravdepodobné zlyhanie pevného disku. Spoločnosť Toshiba odporúča vytvoriť si zálohu vašich dát na pevnom disku HDD. Potom kontaktujte autorizované servisné stredisko, kde si nechajte skontrolovať vašu diskovú jednotku, prípadne si zakúpte novú diskovú jednotku."

25 srp 2013, 12:14
Private 1 st class
Private 1 st class

Příspěvek Re: Problém s HDD

Moc z toho nevyctes. Na jedne strane mam HD ktery S.M.A.R.T. oznacil jako mrtvy pred 6 lety - S.M.A.R.T. jsem vypnul, HD bezi porad, skoro denne. Na druhe strane jsem videl HD nenavratne odejit bez varovani.

Pravdepodobnost, ze odejde novy HD neni nulova, kdyz S.M.A.R.T. varuje, je zvysena.

Zalohy musis delat tak jako tak. Co se stane kdyz ti prestane na 2-3 dny fungovat? Jestli ho potrebujes denne pro zakazniky, nevahej a kup novy HD. Jestli ho pouzivas pro zabavu a uvazujes v dohledné dobe koupit novy, tak bych to riskl.

27 srp 2013, 11:46
Lieutenant
Lieutenant

Ahoj.Zkoušel jsi Scandisk ? CHkdsk ? Já jen že na HDD není nic co by mělo být v kritickém stavu..až na vadné sektory-popř. elektroniku...no a ty ti objeví např Scandisk.Možná ti to hlásí jen ohledně blbé defragmentaci a tady záleží na Windows..Sedmička nepotřebuje defragmentovat HDD..zatím co XP,2000,98,95...atd ho vyžaduje.Já bych na tvém místě pokud ti okolnosti dovolí zkusila celý disk přeformátovat,ale tím myslím znovu nastavit oddíl a pak formát.Dokonce se dají i obejít vadné sektory..!! Můžeš použít i "dosovské" syntaxe při botování z DVD,CD,USB,pokud obsahují tyto média "dosovský"zavaděč.Pokud nevíš napiš SZ navedu tě.

Power Seasonic CORE GM-650 - 650W
SSD 1 : Samsung 860 EVO 1TB
SSD 2 : Samsung 870 QVO 1TB
GK MSI GeForce 1060 6GB

27 srp 2013, 16:48
Moderátor
Moderátor

Kvůli opravě chyby na disku není třeba znovu formátovat, ale jenom zadat (XP) ScanDisku "nalezené vadné sektory opravit" (nebo tak nějak to tam je) :)
Jednou se mi chyba vyskytla na druhém (ne systémovém) disku a po opravě už běží dlouho všechno bez závad (disk měl problém ve špatném kontaktu připojovacího konektoru, proto asi vznikla i chyba).

Nabouraný systémový disk doporučuji řešit neprodleně. Viděl jsem, jak může disk dopadnout, když jeho majitel chyby ignoruje. Výpadky informací (poškození souborů, např. na uložených fotografiích chybějící řádky nebo jejich části) vedou dřív nebo později k totálnímu pádu PC - a nemusí to být hned, ale náhodně
podle toho, kam až postupné poškozování dat dospěje.

Proto bych výměnu (po předchozím pokusu chybné sektory nechat opravit) neodkládal, a rozhodně bych uložená data zálohoval co nejdřív.

28 srp 2013, 11:14
Lieutenant
Lieutenant

No vždyť o tom píšu.Scandisk. :D

Power Seasonic CORE GM-650 - 650W
SSD 1 : Samsung 860 EVO 1TB
SSD 2 : Samsung 870 QVO 1TB
GK MSI GeForce 1060 6GB

28 srp 2013, 16:23
Fórum je zamknuté Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 5 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]