Zdravím,
po delší době jsem se dokopal k tomu,abych přidal další HDD do kompu.Tedy jedná se o 1T disk "asi " Seagate,nejsem si jistý,ale ... NA desce mám 6x sata,z toho osazeny 4.3x HDD a DVD mechnu.Problém je ten,že onen disk momentálně nevidí ani bios.Měl jsem ho tam zhruba do srpna,pak jsem ho používal jako odkladiště dat coby externí disk přes usb.Když jsem ho připojil tak nic...
Uvedu specifikaci desky Gigabyte M85M-US2H viz foto :
![6x SATA na MB -třetí disk ...](http://www.gigabyte.cz/products/upload/products/1823/a22b_6.jpg)
Jak je vidět tak sata 1až 4 mají žlutý konektor,sata 5 a 6 fialový.Bohužel,když osadím grafiku typu dvouslotová cihla(GTX 260) tak můžu použít pouze sata 2,3,4 a 6.Takže ve výsledku nemám moc na výběr.Proto jsem ten 1T HDD musel připíchnout do fialové 6ky.A nic... Původně,než jsem jsem ho vyndal a jako náhradu použil 250GB Samsung do stejné pozice tak šlapal jak hodinky na sata 2.Ta je momentálně přidělená onomu Samsungu,coby zběrná nádoba na práci s videem a muzikou.A toho místa je žalostně málo
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
,tak škemrám o radu .... Předpokládám,že to bude nějaká fičičurka v biosu,respektive " asi " v nastavení PATA -SATA mode či RAID nebo AHCI.A v tomhle mám teda -přiznávám- trochu hokej.... Poradíte?Díky.