čaute, prosím o radu, mám win 10 64bit OEM verziu.. chcel by som rozšíriť pamät RAM, (teraz 8GB, chcem mať 12GB), viem, že je problém s OEMverziou windowsu meniť hardware (hlavne teda základnej dosky), pri výmene ramky treba win znova reaktivovať, alebo všetko ostáva tak ako je a pc mi bude normál fungovať ako pred zmenou.. ďakujem za odpovede
Naposledy upravil zick-zack dne 06 pro 2016, 23:04, celkově upraveno 1
Přesun z Diskuze
05 pro 2016, 19:27
orhore
Lieutenant
Re: OEM verzia win 10 64bit
Svého času měl Microsoft na svých stránkách napsáno tohle znění:
"OEM licence je vázána na počítač jako celek. V případě, že dojde v počítači ke změně některých komponent, například přidání operační paměti, výměně pevného disku, přidání rozšiřujících karet, je možné provést reaktivaci OEM licence Windows prostřednictvím aktivační linky. V případě, že dojde k výměně základní desky, není možné provést reaktivaci OEM licence Windows a je potřeba zakoupit novou licenci Windows."
Určitě bych se nebál přidat RAM. V tom lepším případě vše pojede jako před rozšřením a v tom horším provedeš akorát reaktivaci.
Osobně jsem měnil RAM i HDD na noťasech s OEM licencí systému windows a vše pak běželo bez problému a bez nutnosti reaktivovat.
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru