|
Právě je 11 úno 2025, 13:13
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 7 ] |
|
Autor |
Zpráva |
ockin77
Warman
|
Hrončekovci
Hrončekovci - ľudová hudba bratov Hrončekovcov z Hriňovej, našla v Blažejovi Paprčkovi, jednom zo starých hriňovských primášov, ktorého poznali ďaleko za chotárom Hriňovej, zakladateľa ľudovej hudby, ktorá doprevádzala FS Hriňovčan od jeho vzniku až do roku 2002. Vytvorili osobitý interpretačný štýl, ktorý vychádza z hráčskych techník starých vrchárskych muzikantov z okolia Hriňovej. Autentický hudobný materiál spracovali do samostatných hudobných blokov. Pod názvami: Klikané, Čechánkárske nôty, Blažkove vrchárske z kríža, Jakubove nôty....sa stali neodmysliteľnou súčasťou programu FS Hriňovčan.
Hrončekovci - 1 Hrončekovci z HriňovejINFO: Rok vydání / Release date: Žánr / Genre : Folklór/Folklor Datový tok / Bitrate: 192 kbps CBR Formát / Format: MP3 Velikost / Size: 64,7 MB BEZ HESLA / NO PASS TRACKLIST: 01. Tí moji rodičia - Ej, ty, Bystrô, Bystrô 02. Trhala som bazaličku - V tom hriňovskom šírom poli 03. Javor, Javor, suchá lieska - Išli furmani - Za pätdesiat rímskych 04. Vädnú puky,vädnú ruže - Akože ja smutná na Hriňovej žiť 05. Janíček premilený 06. Čo mám robiť 07. Rozkazovačky: Načo mi je načo - Zamiloval som si kamaráti moji 08. Môj zelený veniec - Jaj Bože prebože 09. V tom Hriňovskom poli - Keď som išiel z milovania 10. Cesta vysekaná - Akože mám smutná na svete žiť 11. Počul som na veži 12. Z Hriňovského kostola - Kto je pod oblôčkom 13. Rozkazovačky: Vychovaj ma mamko - Spod spádovej skaly
_________________ Žádosti o reUP a jiné pouze přes SZ !!!
|
14 dub 2012, 15:07 |
|
![](./styles/acidtech_tiger/theme/images/spacer.gif) |
ockin77
Warman
|
Hrončekovci - 2 Ten hriňovský chotárINFO: Rok vydání / Release date: Žánr / Genre : Folklór/Folklor Datový tok / Bitrate: 192 kbps CBR Formát / Format: MP3 Velikost / Size: 70.09 MB BEZ HESLA / NO PASS TRACKLIST: 01. Kedz tadeto pôjdem * Hájiček, hájiček, zelený hájiček 02. Mám frajera v tej Hriňovej 03. Ten hriňovský chotár * Červená biela skala - Dolinôčka,dolina 04. Mala som ja raz peknýho frajera 05. Klikané 06. Načo som sa ženil v septembri - Zamiloval som si diouča 07. A v tej našej záhrade * Tak mi povedala šuhajkova mati 08. Rozkazovačky I. Keby mi neboli bračeka zabili*Slniečko sa níži*Zaprelo sa diouča*Načo mi je, načo*Ej, mamička moja*Keď som chodil*A či sa mi snívalo 09. Hriňovskí mládenci - čo ja smutná robiť mám 10. Čo sa stalo, stalo 11. Kvitne ruža 12. Hej, tichý vetrík po doline veje - Susedovci sa hnevajú 13. Čechankárske 14. Dolu od Poľany - Nebol som ja doma od včerajšku 15. Ta išiel môj milý - A v tom našom dvore 16. Rozkazovačky II. Veje vetrík poľom*Ani mi do domu nechoď*Zastavme sa, chlapci*Široký jarčok*Tečie vodička spod javoríčka*Povedže mi,moja milá*Keď som išiou cez tie vášky
|
14 dub 2012, 15:08 |
|
ockin77
Warman
|
Hrončekovci - 3 Hore DobronivouINFO: Rok vydání / Release date: Žánr / Genre : Folklór/Folklor Datový tok / Bitrate: 224 kbps CBR Formát / Format: MP3 Velikost / Size: 79.11 MB BEZ HESLA / NO PASS TRACKLIST: 01. Hore Dobronivou 02. Žalovala by sa - Zelenaj sa, zelená trávička 03. Tam dole na dole 04. Pálenuo, pálenuo - Nad Zvolenom - Ej, pime, pime 05. Prečo ste ma za vojačka ta zali - Koďiže to žitko zíde 06. A na moste šípik rastie - A tá polka, kozipoľka 07. Hybaj, diouča, ko mne slúžiť - Od kolieska do kolieska 08. Vykvitla mi biela ruža 09. A ťi, predník, hraj - Šťiri trieske, päť opalkov 10. Za našima humňi - Šťiri dni 11. Aničkina mati - Ked sa hora rozvíjala 12. Ta ma, bože, ta ma 13. Keď som ja k vám chodievaval - Škoda ťa, šuhajko 14. Povedz mi, Anička - Ej, hora, hora 15. Širokuo je dobronivskuo pole- Ťažko mamka chovala synáčka - Prečo ste ma zverbovali 16. Premilená mamko moja 17. Takýho son muža mala - Jedna cesta je do mľina - Čo sa stalo včera večer - Hej, nikde ma nebolí
|
14 dub 2012, 15:08 |
|
ockin77
Warman
|
Hrončekovci - 4 Pod oblôčkom ľaliaINFO: Rok vydání / Release date: Žánr / Genre : Folklór/Folklor Datový tok / Bitrate: 128 kbps CBR Formát / Format: MP3 Velikost / Size: 51.56 MB BEZ HESLA / NO PASS TRACKLIST: 01. Pod oblôčkom ľalia - Kamaráti moji 02. Cez Hriňovú hradská vykladaná - Vykvitla mi biela ruža 03. V tom Hriňovskom peknom hájku 04. Na tom moste na hriňovskom 05. Hromy bijú - Videl som si frejeročku 06. V šírom poli na Hriňovej ruža kvitne 07. Keď som išiou včera večer - Slniečko vychodí 08. Keď som išla seno hrabať 09. Nebudem ja veselý - Ešte som sa len rodiť mal 10. Ej žlna žlna - Hora, horička 11. Keď som išla cez zelený hájik 12. Husličky z javora - Zasiau som ďatelinku 13. Ej mamička sirotka 14. Ešte ma mať moja 15. Keď Anička Janka milovala 16. Načo som sa na tento svet narodil - Už som sa narodil 17. Cez hájiček je potôčik 18. Rozkazovačky
|
14 dub 2012, 15:09 |
|
ockin77
Warman
|
Hrončekovci - 5 Svadobná INFO: Rok vydání / Release date: Žánr / Genre : Folklór/Folklor Datový tok / Bitrate: 128 kbps CBR Formát / Format: MP3 Velikost / Size: 55.84 MB BEZ HESLA / NO PASS TRACKLIST: 01. Hore brehy (príchod muziky) 02. Príhovor starejšího 03. Zamiloval som si 04. Neni je to všetko zlato 05. Príhovor starejšího 06. Keď som išiel od má milej 07. Príhovor starejšího 08. Ej, kerý furman dobre vozí 09. Privítajteže nás 10. Príhovor starejšího 11. Stará sa moja mať 12. Ten môj vienok zelený - Vyriastlo mi pod oblôčkom 13. Jaj, bože, prebože 14. Príhovor starejšího 15. od Poľany vietor veje - Hájiček, hájiček 16. Príhovor starejšího 17. Už som sa oženil - Jaj, bože môj, bože môj 18. Príhovor starejšího 19. Za tým našim stolom 20. Dobre by mi bolo 21. Neoriem, nesejem 22. Tie hriňovskie žitká 23. Fiala, fiala 24. Dobrý večer, frajerôčka moja 25. Čo som urobila 26. Zbohom, zbohom, svet môj márny 27. Príhovor starejšího 28. Chodí šuhaj po dvore 29. Vyletela holubička z prosa 30. Príhovor starejšího 31. Mladuchovský tanec 32. Príhovor starejšího 33. Ej, rodičia, prerodičia
|
14 dub 2012, 15:10 |
|
ockin77
Warman
|
Hrončekovci - 6 Hriňovská zvolávanka INFO: Rok vydání / Release date: Žánr / Genre : Folklór/Folklor Datový tok / Bitrate: 192 kbps CBR Formát / Format: MP3 Velikost / Size: 75.69 MB BEZ HESLA / NO PASS TRACKLIST: 01. Ej, tak som si pomysleu - Popredku som sa brau 02. Dolina, dolina 03. Jaj, bože môj, čo mám robiť 04. Čo som vám, mamička, taká zunovaná 05. Peknô je to Brezno - Dubčiže mi, dubči 06. Hriňovská zvolávanka (Starodávne zvolávanie muzikantov v Hriňovej) 07. Pýtal si si, môj milenký 08. Nebudem ja gazdovať 09. Pri potôčku nezábudka kvitne 10. Jasná hviezda po ulici svietila 11. Nebudem, nebudem na Hriňovej bývať 12. Keď som išiel popod horu 13. Bežala líška po háji 14. Mám ja čerešničku - Ej, večeria, večeria 15. A tam dolu v zelenom hájičku 16. Klikané 17. Rozkazovačky (Cez prieraz, cez prieraz...) Bonus (archívne záznamy z roku 1996) 18. Zamilovau som si dioučinu chudobnú 19. Vyletela, preletela popred náš dom kačička 20. Včera sa ma mamička spytovala 21. Poslali ma jačmeň viazať
|
14 dub 2012, 15:12 |
|
ockin77
Warman
|
Hrončekovci - Zlatý výber 1INFO: Rok vydání / Release date: Žánr / Genre : Folklór/Folklor Datový tok / Bitrate: 320 kbps CBR Formát / Format: MP3 Velikost / Size: 130.98 MB BEZ HESLA / NO PASS TRACKLIST: 01. A na moste šípik rastie - A tá poľka, kozipoľka 02. Javor, javor, suchá lieska - Išli furmani - Za päťdesiat rímskych 03. Čo mám robiť 04. Premilená mamko moja 05. Mala som ja taz peknýho frajera 06. Načo som sa ženil v septembri - Zamiloval som si diouča 07. Kedz tadeto pôjdem - Hájiček, hájiček 08. Tí moji rodičia - Ej, ty, Bystrô, Bystrô 09. Rozkazovačky 10. Z hriňovskýho vysokýho kostola - Kto je pod obločkom 11. Ten hriňovský chotár - Červená, biela sklala - Dolinôčka, doli-, dolina 12. Žalovala by sa - Zelenaj sa, zelená trávička 13. Tam dole na dole 14. Hriňovský mládenci - Čo je smutná robiť mám 15. Hore Dobrovinou 16. Čechankárske 17. Susedovia sa hnevajú 18. Ta išiel môj milý - A v tom našom dvore 19. Takýto son muža mala - Jedna cesta je do mľina - Čo sa stalo včera večer - Hej, nikde ma nebolí Nespamujte do témy , žádosti o reUP a jiné pouze přes SZ !!!
|
14 dub 2012, 15:13 |
|
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 7 ] |
|
|
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru
|
Uložto alternativa Pizza Modena MovieDB.cz filmová databáze
|