Já sice origin nepoužívám, ale určitě si někde ukládá data o nainstalovaných hrách. Takže, origin jsi měl - máš nainstalovaný kde, hry defaultně instaluješ kde? Používáš stejné adresáře jako předtím? Defaultně origin nabídne adresář program files. Pokud jsi i před reinstalem měl hry na stejném místě, tak jsou pryč, ale to nevadí. Klient by si je měl opět stáhnout a zadarmo, protože jsi registrovaný a přihlášený. Jestli je problém jen v instalaci originu, těžko odhadnout, musíš zkoušet. Odinstalovat a znovu instalovat. Možná to chce jen nechat déle spuštěný. Bohužel nemám jak nasimulovat, tak snad se ozvou ti co ho používají.
Osobně bych ho (origin) poprvé nasměroval na nějaký jiný oddíl, třeba D kde ukládám data a velké instalace her. Já takhle mám ošetřený Steam, takže ani po reinstalu systému není problém. Spustím exe soubor od Steamu, který akorát postahuje nějaké sračky a pak se přihlásím. Všechny hry jsou tam kde měly být a vše funguje na 100%. Předpokládám, že u originu to bude podobné.