|
Právě je 07 úno 2025, 03:40
|
Pravidla fóra
1. Dodržujte zde základní PRAVIDLA Warcenteru. 2. Při vkládání tématu se přesvědčte že neexistuje tlačítkem HLEDAT. 3. Do sekce patří OS + záplaty a updaty ap.; Office + záplaty a updaty ap.; popř. obdoby Office. 4. Nic nekomentujte, jakékoli nesrovnalosti hlaste moderátorům. 6. ZÁKAZ cizojazyčných popisů. 7. ZÁKAZ vkládání příspěvků bez popisu.
Autor |
Zpráva |
mejbls
Captain
Registrován: 30 pro 2008, 21:05 Příspěvky: 282 Bydliště: Mobilheim jdu s dobou
|
Re: Windows 7 samoaktivační iso 32bit oem - 64bit oem+mod bios
v momentě kdy bude bios bez slicu bude systém vykazovat info o jeho ne zrovna košér původu pak bude li problém přetrvávat a vrátíš se k biosu se slicem budou widle zase aktivní.
_________________ com-r
|
18 led 2011, 14:11 |
|
|
petersen1
Private
|
mejbls píše: v momentě kdy bude bios bez slicu bude systém vykazovat info o jeho ne zrovna košér původu pak bude li problém přetrvávat a vrátíš se k biosu se slicem budou widle zase aktivní. Díky, to jsem potřeboval vědět. Než to provedu, ještě budu trochu řešit bios, hlavně nastavení RAM, kingstony ač 1066 se mi nastavily na 800, dám je na 1066 - tam je nutné ale jít na 2,3 V, po předchozím debaklu s gigabytkou jsem opatrnej. Ona je tam poznámka, že frekvence pod 800 může způsobit že systém nenaběhne a pokud by tam bylo nestabilní napětí - kdo ví. Ten bios oproti gygabyte je dost složitější, ale to je můj problém. Ještě přece jen mám jeden dotaz - jak vidíš chystaný SP 1 - bude to pak OK?
|
18 led 2011, 20:23 |
|
|
mejbls
Captain
|
pokud zvedneš napětí a docílíš i frekvence kterou požaduješ bude to o.k. když by došlo k problému a systém by nenaběhl měl by postačit reset cmos-u v případě že deska neobsahuje jumper na reset lze provést odpojení od el. a vyjmutí baterie na cca 2min dojde k resetu a nastavení default modu. SP1 je v současné době jen zhruba to co už v systému máš, je to jen aktualizační komplet, dá se předpokládat že bude druhá vlna padajících loaderu protože ms přibalí nějakou obdobu KB 971033 s vylepšením mechanizmem ověřování pravosti už KB 971033 dokázala čeknout bios a odhalit přidání slicu v podobě emulace jak se tomu děje v případě loaderu ale plnohodnotně přidaný slic do biosu nelze odstranit a aktivace se tak nedá přerušit . Jedině že by odstranili ze systému třeba certifikát (což je možné ale nepoužitelné) všichni výrobci by museli umisťovat certifikát na stejné místo v systému aby bylo možné pak tyto aktivace vypnout pro odhalení třeba jen jiného umístění.
_________________ com-r
|
19 led 2011, 10:34 |
|
|
petersen1
Private
|
mejbls píše: pokud zvedneš napětí a docílíš i frekvence kterou požaduješ bude to o.k. když by došlo k problému a systém by nenaběhl měl by postačit reset cmos-u v případě že deska neobsahuje jumper na reset lze provést odpojení od el. a vyjmutí baterie na cca 2min dojde k resetu a nastavení default modu.
SP1 je v současné době jen zhruba to co už v systému máš, je to jen aktualizační komplet, dá se předpokládat že bude druhá vlna padajících loaderu protože ms přibalí nějakou obdobu KB 971033 s vylepšením mechanizmem ověřování pravosti už KB 971033 dokázala čeknout bios a odhalit přidání slicu v podobě emulace jak se tomu děje v případě loaderu ale plnohodnotně přidaný slic do biosu nelze odstranit a aktivace se tak nedá přerušit . Jedině že by odstranili ze systému třeba certifikát (což je možné ale nepoužitelné) všichni výrobci by museli umisťovat certifikát na stejné místo v systému aby bylo možné pak tyto aktivace vypnout pro odhalení třeba jen jiného umístění. Tedy vyřešeno, po zvýšení napětí a nastavení RAM na 1066 systém nabíhá korektně. Díky moc za podporu a zůstań nám smrtelníkům nakloněn i do budoucna.
|
19 led 2011, 11:52 |
|
|
killerbean
Private
|
Vše parádně funguje. Díky
|
27 led 2011, 18:58 |
|
|
satinst
Corporal
|
Ahoj. Mohl bych poprosit o mod biosu na GA-870A-UD3 (rev. 2.1). Mám bios verzi F4 odkaz na bios je tady http://gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3517#biosDíky moc
|
29 led 2011, 10:56 |
|
|
stanley126
Private 1 st class
|
Ahoj mohl bych poprosit o mod biosu na notebook HP Probook 4515s. Link na bios je tady http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/SoftwareIndex.jsp?lang=cs&cc=cz&prodNameId=3935147&prodTypeId=321957&prodSeriesId=3935146&swLang=5&taskId=135&swEnvOID=4061#120 Díky
|
29 led 2011, 12:47 |
|
|
kasper363
Private
|
Zdravím,vše parádně funguje,ale dotaz když už je mám nainstalovaný a budu chtít přehrát novější bios,který má i slic2.1 musí se to znovu aktivovat,či jak to je,díky za odpověď
|
29 led 2011, 13:42 |
|
|
karrak
Private 2 nd class
|
Ahoj mejblsi, po delší době jsem se sem vrátil neb toto vlákno považuji za nelepší k Win 7. No a došlo u mne že loader přestal chránit před mrkvochvostem. Zprosím o slic 2.1, podrobnosti v SZ jak žádáš na první straně. Pokud bys je nedostal tak dej prosím vědět, jde o http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/socketAM3/M4A785D-M_PRO/M4A785D-M-PRO-ASUS-1001.zip dík
|
30 led 2011, 18:13 |
|
|
mejbls
Captain
|
Nejspíš už bios slic obsahuje vůbec nenabízí volbu slic přidat
_________________ com-r
|
31 led 2011, 10:59 |
|
|
mejbls
Captain
|
To: stanley126 a karrak řešeno PM To: kasper363 pokud bude po reflashi na nový bios ,bios opravdu obsahovat slic aktivace se to nijak nedotkne a win běží dál tak jako doposud. Problém by vznikl třeba v případě desky ASRock kam byl vložen slic jiného výrobce a v novém biosu by se objevil slic jejich tam by aktivace přestala fungovat bo by chyběl certifikát .
_________________ com-r
|
31 led 2011, 11:05 |
|
|
karrak
Private 2 nd class
|
Mejblsi, flashnul jsem ten BIOS 1001 upraveny o SLIC 2.1. 1) PC se chová při startu dost divně. ne vždy naběhne bootovací sekvence. Můžeš se na to ještě jednou podívat? Soubor s RW ted již bez loadru je: http://www.ulozto.cz/7654729/acpitbls-rw 2) Nestačil jsem nainstalovat tvojí verzi Win7 64bit, a tak jsem ručně aktivoval podle tvého návodu na první straně stávající verzi. Návod je super, vše proběhlo, ale k zmizení hlašky Tato kopie systému windows není pravá nedošlo. při tom SLIC hlasí že je aktivováno http://www.ulozto.cz/7655794/slic-toolkit-jpg 3) Při startu PC se mi navíc zobrazuje hlaška: "Pres 4 to activate ASUS core unlocker" , k čemu to je dobré, netušíš? Dřív to tam nebylo. dík ------- update: 0:46, 1.2.2011 tak to ted nastartovalo 2x dobře, jen ta hlaška o neprave kopii a řeči při startu zustavaji.
|
01 úno 2011, 00:45 |
|
|
mejbls
Captain
|
Na bod 1 se ještě podívám teď nestíhám časově K bodu 2 pro odstranění hlášky by mělo stačit zadat příkaz v CMD jako správce slmgr -rearm a restartovat když to nezabere tak ještě slmgr -ato v případě že ani to nezabere zmenit produkt key K bodu 3 možnost zvýšení výkonu procesoru odemčení jader Bod 1 udělal jsem více modifikací toho biosu bylo by vhodné z dosu přeflashovat na originál bios a otestovat stabilitu je přibalen jen tedy vyměň v předchozím ten bios za originál a flashuj z dosu pomoci autoexec.bat když bude vše stabilní prubni metodu dynamic o5 jen vyměníš bios v předchozím a flashneš znovu z dosu.
_________________ com-r
|
01 úno 2011, 09:29 |
|
|
karrak
Private 2 nd class
|
mejbls píše: Na bod 1 se ještě podívám teď nestíhám časově K bodu 2 pro odstranění hlášky by mělo stačit zadat příkaz v CMD jako správce slmgr -rearm a restartovat když to nezabere tak ještě slmgr -ato v případě že ani to nezabere zmenit produkt key K bodu 3 možnost zvýšení výkonu procesoru odemčení jader Bod 1 udělal jsem více modifikací toho biosu bylo by vhodné z dosu přeflashovat na originál bios a otestovat stabilitu je přibalen jen tedy vyměň v předchozím ten bios za originál a flashuj z dosu pomoci autoexec.bat když bude vše stabilní prubni metodu dynamic o5 jen vyměníš bios v předchozím a flashneš znovu z dosu. Díky, hned večer to prubnu. k bodu 2) zkusim to, použil jsem produkt key z tvé instalace sedumkratviteznadmrkvochvostem ale ty příkazy jak pišeš výše jsem nepoužil (neznal), udělám to. Tvé rady jsou cenné, je vidět že víš o čem mluvíš. --------------- update 9:41 1.2.2011 Ještě prosím, co myslíš pod testem dynamic metodou, chápu, že otestovat PC na stabilitu, jem můžeš doporučit nějaký SW či postup?
|
01 úno 2011, 10:11 |
|
|
mejbls
Captain
|
nebylo nutně myšleno testovat PC na stabilitu nějakým SW zátěžovým testem . spíš jde o to aby se zjistilo jak se chová PC v případě originál biosu a biosu modlého v raru je třikrát bios metoda dynamic metoda SSV3 a originál jako první tedy po testu s originál biosem vyzkoušej metodu dynamic. bios upravený metodou dynamic
_________________ com-r
|
01 úno 2011, 16:14 |
|
|
|
|
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru
|
Uložto alternativa Pizza Modena MovieDB.cz filmová databáze
|