|
Právě je 13 úno 2025, 08:40
|
Pravidla fóra
1. Dodržujte zde základní PRAVIDLA Warcenteru. 2. Při vkládání tématu se přesvědčte že neexistuje tlačítkem HLEDAT. 3. Do sekce patří software, jenž se nedá zařadit do žádné z kategorií. 4. Nic nekomentujte, jakékoli nesrovnalosti hlaste moderátorům.6. ZÁKAZ cizojazyčných popisů. 7. ZÁKAZ vkládání příspěvků bez popisu.
Autor |
Zpráva |
zhrd
Private
|
Re: Mapy Garmin II
Na Nuvi 40 s CNE NTU 2012.4 Central Europe je D2924030A.JCV.
|
14 bře 2012, 19:08 |
|
![](./styles/acidtech_tiger/theme/images/spacer.gif) |
rob456
Corporal
|
tor47h píše: Žasnu ... někteří si to tady pletou se supermarketem ... bez pokladen ovšem :-(
Jinak: VELKÝ DÍK JENASOVI !!!! souhlas !!!!
|
23 bře 2012, 11:55 |
|
mnourek
Private
|
Dobrý den pánové a dámičky, protože jsem příšerný trotl a přečtení takřka celého vlákna mi moc nepomohlo, žádám o pomoc. Koupil jsem Oregon 450, bez návodu s nainstalovanou mapou Topo Czech 2010. Postupně jsem si stáhnul z různých zdrojů TOPO SK, nainstaloval MS 6.16.3, do kterého se mi podařilo nacpat ty Topo SK a následně uložit do navigace. Ale to je asi tak vše. Nemůžu nebo nevím jak stáhnou Topo CZ do MP. Nevím jak se pracuje s těmi soubory na odemčení map.... hledal jsem nějaký jednoduchý návod pro trotly jako jsem já, ale u strany 22 mě to přestalo bavit, protože tomu opravdu moc nerozumím, jsem obyčejný uživatel PC a ještě ke všemu starší člověk s úbytkem mozkových buněk. Za radu a pomoc budu moc rád.
|
26 bře 2012, 13:43 |
|
SoRex
Private
|
SoRex píše: jenas píše: Mexico GPS Atlas 2012v70 - IMG Map ID:1820 PID:30 Díky moc, oproti verzi 2010 je to fakt dost rozdíl... Možná je to bezpředmětné, ale dovolte pár slov k této nové verzi. Mám po Mexiku během let najeto téměř 20 tisíc km, takže ji mohu docela dobře posoudit. V předchozích verzích byly pouze hlavní tahy a do ulic bylo zpracováno jen několik největších měst. Ale všechno v podstatě "sedělo". Verze 7.0 má ulice i v opravdu malých vesničkách, což je obdivuhodné, protože v některých z nich snad nikdy auto nejelo a vzhledem k jejich kvalitě asi nikdy ani nepojede ![Arrow ;-)](./images/smilies/icon_wink.gif) Problém je ale v tom, že některé silnice (i poměrně zásadní tahy) tam úplně chybí - a to i takové, které v předchozích dvou verzích prokazatelně byly. Na pacifickém pobřeží je řada cest jakoby "zdvojena" a je zakreslena více méně rovnoběžně vedle sebe ve vzdálenosti několika desítek až stovek metrů. Vypadá to, jako by jim ve finální přesné verzi zůstala méně přesná betaverze. Bohužel, navigování je s neúprosnou pravidelností počítáno v "betaverzi" a stále se snaží na tuto neexistující cestu navést. Díky těmto zajížďkám a vracečkám vznikají absolutně nesmyslné odhady vzdáleností a časů. Je to nepříjemné, ale dá se s tím žít - prostě si toho nevšímáte. Stejné je to ovšem i s průjezdovými trasami měst, což vás v nich dokonale zamotá, protože tam fakt nevíte, kde vlastně jste. Naštěstí je takto zmrvená jen poměrně úzká část pobřeží cca 200 km na obě strany od Acapulca. Ostatní trasy jsou docela OK - pokud tam tedy jsou. Křížení a nájezdy hlavních tahů navigace většinou vůbec neřeší a zobrazuje je jako obyčejné křižovatky. A pokud je řeší, tak dost často blbě, což v případě některých placených rychlostních silnic (Cuota) může znamenat zajížďku i přes 200 km a ztrátu stovek pesos - stalo se mi 2x. Velká města, jako Guadalajara, San Luis Potosí, či Mexico City jsou podrobné a velmi přesné s korektní navigací. ALE! není tam zpracováno řazení do pruhů. Kdo někdy v Mexiku šoféroval, potom ví, že včasné zařazení do pruhů je zcela zásadní. Mají totiž zcela nepochopitelný systém, kdy je nutno se zařadit do odbočovacího pruhu cca 200-300 metrů před křižovatkou, protože je tento pruh poté oddělen vyvýšeným ostrůvkem, takže se do něj už následně nedostanete. A při systému u nás téměř neznámých nadjezdů hlavních ulic nad vedlejšími, je taková zmýlená otázkou desítek minut, než opět naberete ten správný směr. Moje rada zní: v případě potřeby použijte verzi 5 z roku 2010, která sice měla jen hlavní tahy a velká města, zato byla korektní.
|
26 bře 2012, 18:00 |
|
gyroman
Private 1 st class
|
Nezkoušel jste někdo převést do Mapsource např. rastrovou mapu Alpenverein nebo Švýcarsko? A lze tyto dvě mapy vůbec nějak dostat do Mapsource? Díky.
|
29 bře 2012, 17:37 |
|
rob456
Corporal
|
mnourek píše: Dobrý den pánové a dámičky, protože jsem příšerný trotl a přečtení takřka celého vlákna mi moc nepomohlo, žádám o pomoc. Koupil jsem Oregon 450, bez návodu s nainstalovanou mapou Topo Czech 2010. Postupně jsem si stáhnul z různých zdrojů TOPO SK, nainstaloval MS 6.16.3, do kterého se mi podařilo nacpat ty Topo SK a následně uložit do navigace. Ale to je asi tak vše. Nemůžu nebo nevím jak stáhnou Topo CZ do MP. Nevím jak se pracuje s těmi soubory na odemčení map.... hledal jsem nějaký jednoduchý návod pro trotly jako jsem já, ale u strany 22 mě to přestalo bavit, protože tomu opravdu moc nerozumím, jsem obyčejný uživatel PC a ještě ke všemu starší člověk s úbytkem mozkových buněk. Za radu a pomoc budu moc rád. Co je MP?
|
01 dub 2012, 21:13 |
|
tomd
Private
|
Dotaz na mapu pro nákladní vozidla. Garmin nabízí dvě navigace pro náklaďáky:dezl 560T a nüvi 465T Nevíte jaká je v nich mapa? Je to nějaká speciální nebo normalni CN Europe NT a moznost vyuzit funkce pro nákladaky je "zadratovana" v tech navigacich? Slo by funkce pro nákl auta nejak zprovoznit v NUVI 1490?
|
02 dub 2012, 18:31 |
|
torabora
Private
|
Atlas Czech 2012 NT + 3D http://dwn2.garmin.cz/maps/AtlasCzech/Atlas_Czech_2012NT.exe
|
04 dub 2012, 17:09 |
|
tomd
Private
|
jenas píše: Je to normální mapa CN Europe.... V menu navigace - trasování "Vypočítat trasu pro vybrané vozidlo" Auto/motocykl/Chodec/pěší/Jízdní kolo/sanitka/nákladní automobil..... Ale tohle menu v navigacích co tu mám(1350 a 1490) není. Já tam mám jen Nastavení/systém/režim použití:Automobil,chodec,kolo. Jde ten nákl.automobil nějak přidat?
|
04 dub 2012, 23:17 |
|
torabora
Private
|
https://rapidshare.com/files/3292397992/Atlas_Czech_2012NT.exe map ID 1648
|
05 dub 2012, 08:45 |
|
maros03
Private
|
Ahoj chtel bych se zeptat jestli nekdo nemate (Jenas ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif) ) TOPO Alpina Espana - Mallorca (Tramuntana), pripadne jinou mapu topo mallorca Dekuji
|
05 dub 2012, 10:50 |
|
xmatch
Private 1 st class
|
Atlas 2012 je dle mých info zatím jen BETAVERZE!!! údajně je s ní zatím problém v kodování češtiny: Viz popis: Narodni Muzeum VACLAVSKE NAMESTI 1700/68 11000 Praha, Hlavny Mysto Praha
|
05 dub 2012, 19:58 |
|
dym1
Private
|
Prosim vas kde by som nasiel 3D mapy celej europy aspon tych vacsich miest (berlin,vieden,praha,...)? Je nieco take pre garmin.
|
07 dub 2012, 10:27 |
|
(_!_)))
Private 1 st class
|
jenas píše: Ahoj Garmin 60CS umí všechny druhy map i NT. Máš mapu špatně odemčenou proto ti to nejde odeslat do gps. Jenasi, nerad odporuji odborníkovi, kterým bezpochyby jsi, ale obávám se, že 60CS opravdu formát NT nepodporuje. I Garmin uvádí v rámci "šedesátkové" řady kompatibilitu s NT formátem výslovně jen pro 60Cx a 60CSx. O 60, 60C a 60CS mlčí. Navíc jsem NT mapu do 60CS osobně zkoušel a potvrzuji: nejde to, pokus o přenos ihned po zahájení končí chybovým hlášením.
|
10 dub 2012, 00:43 |
|
gyroman
Private 1 st class
|
(_!_))) píše: jenas píše: Ahoj Garmin 60CS umí všechny druhy map i NT. Máš mapu špatně odemčenou proto ti to nejde odeslat do gps. Jenasi, nerad odporuji odborníkovi, kterým bezpochyby jsi, ale obávám se, že 60CS opravdu formát NT nepodporuje. I Garmin uvádí v rámci "šedesátkové" řady kompatibilitu s NT formátem výslovně jen pro 60Cx a 60CSx. O 60, 60C a 60CS mlčí. Navíc jsem NT mapu do 60CS osobně zkoušel a potvrzuji: nejde to, pokus o přenos ihned po zahájení končí chybovým hlášením. Potvrzuji....model 60CS neumi NT formát....zvladne Topo Czech ale Topo Czech PRO uz nezvlada... to same plati i pro dalsi turisticke mapy....zkratka nektere nepujdou nainstalovat..vetsina map od garminu ale funguje...a ten zbytek se da nahradit OSM verzi... zkratka je to uz "starecek"... mne staci kdyz v nem bezi Vodni cesty CR ![Surprised :o](./images/smilies/icon_surprised.gif) )
|
10 dub 2012, 07:54 |
|
|
|
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru
|
Uložto alternativa Pizza Modena MovieDB.cz filmová databáze
|