|
|
Reklamní prostor •
Pravidla fóra •
Hodnosti •
Registrovat •
FAQ
• Členové •
Přihlásit se |
Vypnout statistiky |
KATEGORIE | POSLEDNÍ PŘÍSPĚVKY | POSLEDNÍ OZNÁMENÍ | STATISTIKY UŽIVATELE |
| | | Nick: Anonymous |
| | | Příspěvků: 2176 |
| | | Hodnost: Warman |
| | | Varování: 0 |
| | | --- |
|
|
Právě je 05 úno 2025, 20:55
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvek: 1 ] |
|
Jak postavit vlastní PC sestavu (díl 19.-Upravujeme kabeláž)
|
Autor |
Zpráva |
ExtremeIV
Moderátor
Registrován: 06 zář 2011, 19:10 Příspěvky: 159 Bydliště: Dunwall
|
Připravenou základní desku namontujte do skříně. Pod desku nezapomeňte přímo na plech našroubovat ochranné distanční sloupky, deska se montuje až na ně (najdete je v sadě šroubků přibalených ke skříni). Na fotce si všimněte stejné orientace výstupního ventilátoru Noctua a chladiče procesoru.
Většinu hardwaru máme osazenou uvnitř počítače, můžeme proto přejít k řešení kabeláže. Nejprve zapojíme veškeré napájení. Začal jsem od pevných disků (HDD i SSD) a optických mechanik, všechny jednotky shodně používají napájecí SATA konektory. Celkem jsem ze zdroje využil dva kabely s osmi konektory, nevyužité části kabelů jsem schoval pod koš s pevnými disky, kde nepřekáží.
V dalším kroku jsem zapojil 8pinový konektor k napájení procesoru (umístěn je v horní části desky hned vedle patice) a při té příležitosti jsem zapojil i zadní výstupní ventilátor. Při tažení kabelů se nebojte využít zadní část skříně a množství otvorů k uchycení/ukrytí kabeláže. Podstatné je, aby kabely co nejméně bránily proudění vzduchu a nebyly nikde zlomené (nesvíraly ostrý úhel).
Následovalo zapojení předního 120mm ventilátoru do desky, velkého 24pinového napájecího konektoru a zprovoznění tlačítek a LED diod na skříni. Podrobný návod k přesnému zapojení pinů najdete v manuálu k desce.
Podobně jsem do desky zapojil také přední USB konektory a čtečku paměťových karet. I v tomto případě jsem kabeláž táhnul zadní stranou skříně.
Dvojici kabelů s molex konektory nebudu vůbec potřebovat, ukryl jsem je proto pod koš s pevnými disky. Dále jsem z krabice od základní desky vzal datové SATA kabely a zapojil všechny pevné disky a optickou mechaniku do desky. Přebytečnou část kabelů jsem vyvedl dozadu za základní desku, aby nepřekážely proudění vzduchu.
V posledním kroku jsem osadil rozšiřující karty (grafickou a zvukovou), přičemž do grafické karty jsem ještě zapojil dva 6pinové napájecí konektory). DOTAZ ? PIŠ DO SW & HW - Help ČI Nákupní Poradny nebo
_________________ L'enfer c'est les autres! Hledáte software? Máte problém s SW či HW? Nevíte, jakou komponentu vybrat? Ovladače pro grafické karty nVidia GTX
|
13 kvě 2012, 13:42 |
|
|
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvek: 1 ] |
|
|
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru
|
Uložto alternativa Pizza Modena MovieDB.cz filmová databáze
|