Dychová hudba
Vajnoranka svojou činnosťou nadväzuje na bohatú, 140-ročnú históriu dychovej hudby vo Vajnoroch.Pevné základy ľudovému muzikanstvu položil už v roku 1866 organista a učiteľ Václav Kubišta. Jeho príklad nasledovalo nepretržite sedem kapelníkov až do dnešných čias. V súčasnej podobe pôsobí od roku 1995, keď sa po dvojročnej pauze podarilo Titusovi Pilnému, bývalému kapelníkovi Vajnoranky, vytvoriť novú hráčsku zostavu. Jej základ tvorili "starí" muzikanti Vajnoranky, doplnení hudobníkmi z najmladšej generácie. Dychovka hrá pravidelne na domácich kultúrnych podujatiach, ako sú Vajnorské hody, Kultúrne leto či tradičné fašiangové zábavy, taktiež úspešne reprezentuje dobré meno vajnorského i slovenského umenia aj v zahraničí. Z významnejších vystúpení treba spomenúť reprezentáciu Bratislavy na podujatí BRATISLAVA IN GRAZ, týždenný pobyt v Taliansku spojený s audienciou u pápeža Jána Pavla II., koncertovanie v talianskom mestečku Alviano v auguste 1997, ako i účinkovanie v bavorskom Regensburgu v rámci Dní slovenskej kultúry v Bavorsku.
Vajnoranka - Vajnoráci,tí hrajú INFO:
Rok vydání / Release date: 1998
Žánr / Genre : Dechovka/Tradicional
Datový tok / Bitrate: 320 kbps CBR
Formát / Format: MP3
Velikost / Size: 126.74 MB
BEZ HESLA / NO PASS
TRACKLIST:
01. Vajnoranka
02. Čižíček
03. Keď sem išeu ze Sekul
04. Mala som mala som
05. Sotys
06. Babiduška
07. Ej,volari,volari
08. Za našim huménkem
09. Kapela
10. Mamko moja maminečko
11. Ležala som v sene
12. Včera z večera
13. Na Ostrej hore
14. Mjej ma Janečku
15. Mamky,slovenské mamičky
16. Poviem Ti to jednou vetou
17. Pjekna zahrádečka
Nespamujte do témy , žádosti o reUP a jiné pouze přes SZ !!!