|
Právě je 06 úno 2025, 12:25
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 10 ] |
|
Autor |
Zpráva |
Cech-1
Private
|
Extérní disk problém
Zdravím lidi. Potom co se mi před chvilí pos*al monitor je tu další perlička. Přestal mi jet exterňák .. mám tam uplně všechno.. fotky,hry,seriály,filmy,hudbu .. prostě všecko a najednou jednoho dne prostě nejde zapnout.. po cca 40ti rychlých kliknutí na spuštění se konečně chytil, ale kompl ho nebere a nejde to načíst.. nevíte ptoboha někdo co s tím? Kamoš říkal, že je nějaký prográmek co by tohle zkouše opravit tak ho zkusím pohledat ale byl bych vděčný za každej nápad.. Přes nějaký ty firmy co mi z toho vytáhnou ty moje data to bych se asi nedoplatil .. a na novej exterňák momentálně kačky taky nejsou .. :// prosím každého koho něco napadá ať to sem plácne. DÍKY MOC !! //ExtremeIV >>Pozor na sprostá slova!!<<
Naposledy upravil ExtremeIV dne 05 bře 2013, 15:32, celkově upraveno 1 |
Vynecháno sprosté slovo. K pravopisu se nevyjadřuji. |
|
04 bře 2013, 20:05 |
|
|
bregedon
Helper
Registrován: 11 kvě 2009, 10:42 Příspěvky: 197 Bydliště: Warcenter
|
Re: Extérní disk problém
čau, co to je za ext. disk, jaký používáš OS a jak dlouhý je usb kabel k němu ? ( ono čím delší je, tím jsou s tím větší problémy, ideál je 10-15cm kablík) Zkus ho nejdřív připojit do jiného pc, ideálně někde, kde jsou windows 7. Ať vyloučíme, že chyba není u tebe v kompu a ovladačích, ale v exteráku. Blbnul mi podobně HDD, ale pak jsem zjistil, že jsem měl miniaturně poškozený USB kabel, tak jsem koupil nový a bylo vymalováno Jestli máš možnost, půjč si někde jiný kabel na otestování nebo ho někde za kilo kup, ale co nejkratší. Dále mě napadlo, jestli není zakopaný pes v napájecím trafu od disku. Je totiž docela dost možné, že zdroj toho disku má problém a proto se disk odpojuje a zapojuje... Kdyby jsi měl možnost si půjčit jiné trafo nebo změřit výstupní napětí trafa, bylo by to supr. Jestli ne, zjisti alespoň zda se disk při zapojení roztáčí ? Poznáš tak, když na něj při zapojení dáš ruku, jestli bude hučet a roztáčí se. Jinak znám i případy, kdy pomohlo přepojení trafa do jiné zásuvky ( místo prodlužováku s ostatními připojenými zařízeními ) a disk pak jel v pohodě, nejvíce na to prý trpí levnější externí disky WD V případě, že ani toto nepomůže a o data opravdu nechceš přijít, zkusil bych ho rozebrat a natvrdo ho připojit přes sata konektor na desku. (jako klasický HDD) Zde je přibližný návod jak se do disku dostat, alespoň pak budeš moci připojit disk do jiného nebo tvého pc a zazálohovat data
_________________ MB: Asus Z68-PRO-V, CPU: i5 2500K @ 4,7 GHz+Noctua NH-D14, GPU: MSI R9 270X HAWK OC 2GB, RAM: 16GB / 1866Mhz Corsair Vengeance, SSD: OCZ Agility 90GB, HDD: WD 500GB+320GB PSU: 620W Seasonic, MYŠ: Roccat Kova+, NTB: Lenovo V570, TV: Samsung UE46D6000
HELPER- sekce SW & HW - Help a Software - Hledám
|
05 bře 2013, 08:34 |
|
|
Cech-1
Private
|
Sorry, že píšu až teď, nemohl sem se dostat ke komplu. OS mám windows XP, disk je Verbatim, kábl je dlouhej asi 30-40cm. Zkoušel sem zapojit k noťasu s windows Vista, sedmičky doma nemám. Trafo nevím jestli bych někde sehnal, ale dost o tom pochybuju. Jinak když kdo zapnu tak se rozáčí a začíná hučet ale po pár sekundách je tam jak kdyby nějaký seknutí a začíná tenhle proces celej znova a takhle se to pořád opakuje. Jinak na to rozebíráni disku si opravdu netroufám ..
|
09 bře 2013, 16:28 |
|
|
bregedon
Helper
|
Cech-1 píše: Sorry, že píšu až teď, nemohl sem se dostat ke komplu. OS mám windows XP, disk je Verbatim, kábl je dlouhej asi 30-40cm. Zkoušel sem zapojit k noťasu s windows Vista, sedmičky doma nemám. Trafo nevím jestli bych někde sehnal, ale dost o tom pochybuju. Jinak když kdo zapnu tak se rozáčí a začíná hučet ale po pár sekundách je tam jak kdyby nějaký seknutí a začíná tenhle proces celej znova a takhle se to pořád opakuje. Jinak na to rozebíráni disku si opravdu netroufám .. Disk se po připojení k notebooku s win vista chová stejně? Jiný kabel jsi zkoušel ? Právě pro vyloučení, že je kabel nebo trafo v tahu a vina je nejspíš v mechanickém poškození disku by bylo dobré, aby jsi zapojil disk klasicky do pc. Tzn. rozšroubovat plastový box a připojit dva kabely. Jestli by se nechytil ani potom, bude nejspíš v tahu
_________________ MB: Asus Z68-PRO-V, CPU: i5 2500K @ 4,7 GHz+Noctua NH-D14, GPU: MSI R9 270X HAWK OC 2GB, RAM: 16GB / 1866Mhz Corsair Vengeance, SSD: OCZ Agility 90GB, HDD: WD 500GB+320GB PSU: 620W Seasonic, MYŠ: Roccat Kova+, NTB: Lenovo V570, TV: Samsung UE46D6000
|
10 bře 2013, 17:50 |
|
|
Cech-1
Private
|
Ano chová se stejně. Jiný kabel nemám takže ho zkusím někde sehnat
|
10 bře 2013, 22:45 |
|
|
bregedon
Helper
|
Seženeš v každém obchodu s pc nebo v electroworldu, ten disk už asi není v záruce viď ?
|
11 bře 2013, 08:16 |
|
|
krivulak
Private
|
Zkontroluj elektriku, nebo respektive prodlužovák, na kterým to máš napojený, jajk tak tipuju, jede to všechno na jednu zásuvku, a jestli tam odešel monitor a hadr, bude ta zásuvka v nepořádku. Jestli se kousne při roztáčení, tak je to zřejmě PCB chyba, prostě se přepálil.
_________________ Nemam rád share-rapid, miluji CZshare a ulozto.cz
|
18 bře 2013, 18:19 |
|
|
colonelmaverick
Private
|
Zkus jiný kabel, správce disků, jiný PC, nebo jestli můžeš a fakt disk nefunguje tak ho nech v servisu rozdělat (nebo sám) a sežeň si redukci z rozhraní disku na USB a zálohuj data Další možnost je placená... a to je nechat si to přezálohovat profesionálně.
_________________ INTEL S5520SCR Shady Cove (Dual CPU), 2x INTEL Core i7-990X Extreme, 12x CRUCIAL 16GB DDR3 1066MHz CL7 ECC Registered 24 x SEAGATE Barracuda XT 3000GB, 4 x OCZ Vertex 2 EX Series 200GB - služební počítač
|
31 bře 2013, 22:03 |
|
|
blueangelofdestiny
Private 1 st class
|
Podle toho co popisujes bych souhlasil s myslenkou, ze se neco upeklo, soude problemu s monitorem bych soudil, ze asi nejaka spicka nebo neco v zasuvce a odesel bud zdroj nebo elektronika ramecku, pokud znas nekoho zrucneho muzes zkusit disk vyjmout z toho ramecku a zapojit pres SATA-USB pripojku co se da sehnat na aukru kolem dvou stovek....v tech rameccich jsou klasicke disky jako v pocitaci nebo notasu ten postup tady uz nekdo rikal a timto bych s nim souhlasil. jinak nezjistis jestli zachranis data, natoz jestli bys zachranil cely disk, zdroje se taky daji sehnat na aukru nebo GES nebo GME (obchody s elektro-soucastkama). Taktez by ti tohle udelali za poplatek v pc servise atd.
_________________ "život spočívá v tom, včas se dobře rozhodnout, na co se vysr*t
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% nebo jsi taky normální, hoď si tohle do podpisu!
|
31 bře 2013, 22:19 |
|
|
susenka
Corporal
|
pokud jsi vyloučil možnost chyby ovladačů v pc, chybu kabelu a s diskem se definitivně rozloučil, zkus poslední pokus již zmiňované rozebrání (nic těžkého, pár šroubků..), vyjmujtí disku a připojení do pc přes sata kabel, nebo s redukcí na usb.. pro "záchranu" dat se dá mmj využít některá z mnoha ulitek obsažených na hirens bootCD (freeware, zde na foru), případně hrátky se správou disků pod win.. pokud ani to nepůjde, pomůže už jen boží milost, nebo profi servis (enormě drahé a zdlouhavé)
_________________ MS Windows je multifunkční OS! Při každé instalaci se posere něco jiného..
----------------------------------------------------
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% nebo jsi taky normální, hoď si tohle do podpisu!
|
31 bře 2013, 22:49 |
|
|
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 10 ] |
|
|
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru
|
Uložto alternativa Pizza Modena MovieDB.cz filmová databáze
|