Autor |
Zpráva |
Xenn
Private
|
Editace exe
Zdravím. Mám jeden exe soubor, jednoduchý program, žádná složitost.. Potřeboval bych v něm upravit jeden údaj. Je nějaký způsob jak editovat exe soubor ? Nějaký program, který by mi umožnil pozměnit jeden údaj? Dejme tomu, že v exe souboru je např. slovo "ahoj" a to bych potřeboval zaměnit např. na "čau".. Lze to?
|
07 črc 2013, 14:17 |
|
![](./styles/acidtech_tiger/theme/images/spacer.gif) |
Prdelča
Lieutenant
Registrován: 22 črc 2009, 12:48 Příspěvky: 250 Bydliště: ..zelená je louka..
|
Re: Editace exe
_________________ Case Fractal Design Define 7 Compact Black TG dark CPU AMD Ryzen 5 5600G s chladičem Arctic Freezer 34 CO , 12nm Ram Crucial Ballistix Black 32GB (4x8GB) DDR4 3000 CL15 Power Seasonic CORE GM-650 - 650W SSD 1 : Samsung 860 EVO 1TB SSD 2 : Samsung 870 QVO 1TB GK MSI GeForce 1060 6GB
|
07 črc 2013, 15:18 |
|
Xenn
Private
|
To právě vytvoří z toho kodu takovou hatmatilku.. a v tom se nedá orientovat. Nicméně to tam někde určitě bude, ale není to spojené dohromady.. takže to je např. a h o j.. a to najít není lehké.. Co s tím?
|
07 črc 2013, 15:41 |
|
Prdelča
Lieutenant
Registrován: 22 črc 2009, 12:48 Příspěvky: 250 Bydliště: ..zelená je louka..
|
No dá se nastavit jazyk čtení.Zkus TC/Programy/Notepad++ (Hex...).popřípadě převod a syntaxe-(převod nedoporučuji) Přesně si to nevybavuji,nechci ti kecat..jednou jsem něco zkoušela a při zpětném převodu a uložení mi soubor nefungoval,proto nedoporučuji převádět. Pokud je to samotná aplikace..možná by to šlo řešit dávkovým souborem..to jen uvažuji....:-)
_________________ Case Fractal Design Define 7 Compact Black TG dark CPU AMD Ryzen 5 5600G s chladičem Arctic Freezer 34 CO , 12nm Ram Crucial Ballistix Black 32GB (4x8GB) DDR4 3000 CL15 Power Seasonic CORE GM-650 - 650W SSD 1 : Samsung 860 EVO 1TB SSD 2 : Samsung 870 QVO 1TB GK MSI GeForce 1060 6GB
|
09 črc 2013, 06:38 |
|
nfsmaniac
V.I.P.
|
Nejsem si jistý, ale třeba by něco šlo v programu Resource Hacker. Jednou jsem v něm nějaký EXE upravoval a některé texty v něm šly upravovat. Odkaz:
|
09 črc 2013, 13:25 |
|
Xenn
Private
|
Tak jsem zkoušel ten hex v notepad ++ a nenašel jsem to co jsem potřeboval.. ten text co jsem hledal jsem si nechal převést na hex a dal najít.. nenašlo to nic. Není možný abych jenom jedno "slovo" nedokázal najít.. určitě nějaký způsob musí být.. Pak jsem zkoušel i ten resource hacker a ten mi ukáže jen ikonu toho programu a verzi.. nic víc v tom upravovat nemohu. Věděli byste ještě o něčem co bych mohl zkusit?.. potřeboval bych pozměnit vážně jen jedno "slovo", které potřebuji.. ten program není nijak složitý.. a příjde mi fakt divný aby to nešlo editovat..
|
14 črc 2013, 15:38 |
|
hovado161
Private 2 nd class
|
čau. program Resource Hacker je ze začátku trochu složitější. Ale sám sem ho pužíval na překlad exe souborů z aj do cz a ve většině případů to jde. Jen je potřeba se v programu zorientovat. Používal jsem tento návod a přidávám ještě češtinu. která mi manipulaci s tímto programem někdy dost ulehčila
|
14 črc 2013, 15:55 |
|
Xenn
Private
|
hovado161 píše: čau. program Resource Hacker je ze začátku trochu složitější. Ale sám sem ho pužíval na překlad exe souborů z aj do cz a ve většině případů to jde. Jen je potřeba se v programu zorientovat. Používal jsem tento návod a přidávám ještě češtinu. která mi manipulaci s tímto programem někdy dost ulehčila No, zkoušel jsem to teda znova.. jenže když v tom ResourceHacker otevřu ten exe, zobrazí se pouze icon, version info atp.. čili lze jen měnit ikonu a tak.. Takže skrz tohle to asi nepůjde.. Věděl by teda někdo ještě o něčem jiném? Byl bych teda i ochoten hovořit o případné odměně, pokud by se to někomu podařilo editovat..
|
21 črc 2013, 15:23 |
|
hovado161
Private 2 nd class
|
A je možné daný exe soubor, který má být editován zveřejnit? pokud ne, klidně napiš do sz a můžeme se domluvit. odměna potřeba není ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif) jen bych to rád zkusil.
|
21 črc 2013, 15:52 |
|
Xenn
Private
|
hovado161 píše: A je možné daný exe soubor, který má být editován zveřejnit? pokud ne, klidně napiš do sz a můžeme se domluvit. odměna potřeba není ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif) jen bych to rád zkusil. Jasně, pošlu ti to do sz ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif) No, pokud se ti to povede, tak ti budu vděčný
|
21 črc 2013, 20:17 |
|
|