|
Právě je 12 úno 2025, 14:12
|
Pravidla fóra
1. Dodržujte zde základní PRAVIDLA Warcenteru. 2. Při vkládání tématu se přesvědčte že neexistuje tlačítkem HLEDAT. 3. Do sekce patří software, jenž se nedá zařadit do žádné z kategorií. 4. Nic nekomentujte, jakékoli nesrovnalosti hlaste moderátorům.6. ZÁKAZ cizojazyčných popisů. 7. ZÁKAZ vkládání příspěvků bez popisu.
Autor |
Zpráva |
rob456
Corporal
|
Re: Mapy Garmin II
Ano, já používám verzi v7.1.2 a ta se vloží do složky s mapou a spustit.
|
23 črc 2013, 11:36 |
|
![](./styles/acidtech_tiger/theme/images/spacer.gif) |
Kema01
Private 1 st class
|
SUPER. Díky za pomoc. Použil jsem unlock mapsource v2.2 a už to je OK.
|
23 črc 2013, 13:11 |
|
Kema01
Private 1 st class
|
Ahoj. Mám další dotaz. Když mám ty mapy odemčené programem unlockMapMapSource tak po sestavení mapy (výběr států) v MapSource vytvořím na SD kartě soubor gmapsupp.img který dám do složky garmin. Dříve bylo ještě potřeba přidat soubor gmapsupp.img s vygenerovaným kódem (ser.č. karty + ID mapy ...). To už není potřeba? Ptám se, protože já tu navigaci Nuvi 250W doma nemám a tak budu v MapSource upravovat mapu CNE NT 2014 + Cyklo Czech 2013 tak aby se to vešlo na SD 2GB (vyhodím Anglii a severské státy a to co je na východě). Pak to předám kámošovi a chtěl bych aby mu to hned bez dalších problémů načetlo odemčené mapy z SD karty. Když si poskládám dvě mapy a pak vytvořím ten img tak by to snad mělo být OK, ne? A další otázka - pokud je v navigaci jen CNE NT 2012 tak se prý nedá zadávat konkrétní adresa - třeba moje Kollárova 598. Pamatuji si že jsem kdysi dávno do navigace (nevím už ale značku) dával nějakou mapu Adresy CZ (nebo něco podobného). jak je to dneska? A poslední otázka. Vím že u nějaké značky (Garmin, TomTom - už nevím) byl problém s rychlým načítáním satelitů a že to řešil jeden soubor který obsahoval pozice satelitů dopředu - nebo tak něco. Jak je to dneska? Díky.
|
24 črc 2013, 11:29 |
|
rob456
Corporal
|
Ten soubor můžeš vytvořit i na disku v PC, MS ti při odesílání do zařízení i toto nabídne. Soubor.img si můžeš přejmenovat na třeba Cyklo2013, a tak dál. Toto je výhoda v tom, že pokud se změní pouze jedna mapa, tak ji vyhodíš a nahradíš novou a ostatní zůstanou. Když mapu odemkneš a dáš do GPS, tak vyhledáváš podle libosti a nic jiného (ser.č. karty + ID mapy ...) už nikam nedáváš.
|
24 črc 2013, 12:26 |
|
Kema01
Private 1 st class
|
OK. Díky. Tak jsem našel tu mapu CZ Adresy a nainstaloval jsem ji (a vyléčil). V MapSource mám teď odemčené CNE NT 2014, Cyklo 2013 a CZ adresy. Z mapy CNE jsem vybral střední a jižní Evropu, Cyklo vybral celé a CZ Adresy také celé. MS říká že to má necelé 2GB, takže jsem soubor .img hodil na SD kartu 2GB (do vytvořené složky Garmin) s formátem FAT 32. Zítra to vyzkouším v práci na Garminu 250W a pak dám info jestli to je OK. A něco jako QuickFix pro TomToma na Garminu nepotřebuji?
|
24 črc 2013, 13:04 |
|
rob456
Corporal
|
Zkus a uvidí se. Ale když dojde k aktualizaci třeba CNE tak to budeš muset celý předělávat. Něco jako QuickFix jsem nikdy nepoužil, vše se odemkne a už to maká.
|
24 črc 2013, 13:09 |
|
jooohnnn
Private
|
Archivujete si nebo mažete staré verze map GARMIN? Minianketa: Zálohujete si staré verze map GARMIN nebo je, s příchodem nejnovějších vydání, mažete? Já zatím archivuji. Jak jste na tom vy ostatní. A důvod?
|
24 črc 2013, 20:20 |
|
Kema01
Private 1 st class
|
rob456 píše: Zkus a uvidí se. Ale když dojde k aktualizaci třeba CNE tak to budeš muset celý předělávat. Něco jako QuickFix jsem nikdy nepoužil, vše se odemkne a už to maká. Tak jsem dnes vyzkoušel tu SD kartu a Garmin říká že jsou mapy zamčeny. Tak co s tím?
Naposledy upravil Kema01 dne 25 črc 2013, 12:10, celkově upraveno 1
|
25 črc 2013, 11:23 |
|
dusan-feeder
Private
|
dusan-feeder píše: jenas píše: Ahoj, nechceš zkusit radši tuhle? Garmin City Europe 2014.10 - JVC D3589080A for nuvi40/50.... Vyskušam dám vedieť či to v 1390 ide. Pekny večer Ahoj s týmto súborom JCV 1390 nefunguje ked pridem na križovatku s náhladom - sčernie obrazovka a garmin sa vypne. .
|
25 črc 2013, 11:35 |
|
rob456
Corporal
|
Kema01 píše: rob456 píše: Zkus a uvidí se. Ale když dojde k aktualizaci třeba CNE tak to budeš muset celý předělávat. Něco jako QuickFix jsem nikdy nepoužil, vše se odemkne a už to maká. Tak jsem dnes vyzkoušel tu SD kartu a Garmin říká že jsou mapy zamčeny. Tak co s tím? Zkusit znovu, popřípadě jiné odemykadlo
|
25 črc 2013, 12:42 |
|
Kema01
Private 1 st class
|
Tak jsem přišel na to, že Unlock MapSource 2.5 odemkne CNE NT 2014 tak, že mapa je odemčená jak v MapSource tak i po uložení na SD kartu v navigaci Nuvi 250W. Mapu Cyklo odemkne v MapSource, ale mapa nejde po uložení na SD otevřít v navigaci. To samé se týká i CZ Adres. Takže pokud nahraji jen CNE NT 2014 tak je vše v pořádku, ale jakmile poskládám mapy CNE + Cyklo tak to navigace neotevře.
|
25 črc 2013, 13:01 |
|
rob456
Corporal
|
Zkusil bych odemnknout znovu, zkus do GPS, pokud nebude fungovat, zkusit jiný key.
|
25 črc 2013, 13:44 |
|
Kema01
Private 1 st class
|
Takže jsem to vyřešil takto: CNE NT 2014 jsem odemkl pomocí UnLock MapSource 2.5 a Cyklo + CZ Adresy jsem odemkl klasicky za pomoci Garmin Unlock Generator 1.3, kde jsem použil pro generování 25-ti místného kódu sériové číslo SD karty a ID mapy. Teď už je to v pořádku. Na kartě mám všechny 3 mapy funkční.
|
25 črc 2013, 14:20 |
|
yosan2204
Private
|
dusan-feeder píše: dusan-feeder píše: jenas píše: Ahoj, nechceš zkusit radši tuhle? Garmin City Europe 2014.10 - JVC D3589080A for nuvi40/50.... Vyskušam dám vedieť či to v 1390 ide. Pekny večer Ahoj s týmto súborom JCV 1390 nefunguje ked pridem na križovatku s náhladom - sčernie obrazovka a garmin sa vypne. . Na 1390 by asi mělo být JCV "D3048110A.JCV".
|
25 črc 2013, 17:05 |
|
merrymi
Private 1 st class
|
AERO CZ/EU Basemap 2013 MapSourceAERO CZ/BASEMAP EUROPE 2012 AIR Map ID: 1367AERO CZ/BASEMAP EUROPE 2012 TOPO Map ID: 1368AERO CZ 2012 SPEC Map ID: 1369Velikost mapy: 503 MB AERO CZ/EU Basemap 2013 Mapa 2013 AIR obsahuje pro Českou republiku aktuální informace o vzdušném prostoru využitelném pro sportovní a rekreační létání, tedy pro lety za VFR do hladiny FL95 v České republice. V ČR se jedná o letiště AD a plochy pro SLZ (údaje o výšce, komunikačních frekvencích, směru a povrchu drah, telefonních číslech a další), nouzové plochy (v minulosti většinou "práškařská" letiště), místa pro paragliding a závěsné létání (startovačky, přistávačky a cvičné terény), heliporty, řízené okrsky CTR, TMA, CTA, zakázané, nebezpečné a omezené prostory a TRA a TSA, hranice FIR - státní hranice, pohraniční identifikační pásmo protivzdušné obrany státu ADIZ (Slovensko, Maďarsko), ATZ (dříve AFIS zóny), VFR hlásné body a příletové tratě, radionavigační zařízení VOR/DME a NDB, traťové výškové překážky vyšší než 100m , význačné body, letištní mapy řízených letišť a přesně zaměřené dráhy ostatních letišť a ploch pro SLZ. Mapa zahrnuje všechna nadzemní vedení vysokého a velmi vysokého napětí v ČR. Na Slovensku a Maďarsku je zdrojem leteckých informací příslušný AIP a údaje o plochách pro SLZ. Od verze 2010 přidána bodová vrstva evropských letišť, VFR bodů a velkých evropských měst pro orientaci. Mapa 2013 TOPO navíc obsahuje podrobný a přesný topografický podklad. Ten vychází pro ČR z turistické mapyTOPO Czech ro GPS Garmin s tím, že některé informace (vrstevnice, plochy lesa, nedůležité komunikace a komunikace uvnitř zastavěných částí měst) jsou pro přehlednost letecké mapy vynechány. Podobně jsou redukovány seznamy "bodů zájmu" - POI, kde jsou ponechány jen kategorie, které mohou být pro létání bezprostředně užitečné. Pro majitele navigačních přístrojů Garmin, které nejsou primárně určeny pro použití v letectví se tak otevírá možnost nahrát si leteckou podkladovou mapu našich zemí optimalizovanou podle zkušeností s provozem jak ve sportovních letounech, kluzácích a ultralajtech, tak i podle požadavků pilotů padákových kluzáků - paraglidistů. Pro majitele leteckých GPS, které mají paměť pro podkladovou mapu je určena mapa 2013 SPEC, která odpovídá mapě TOPO, jsou z ni však odstraněny všechny informace, které obsahuje pro Českou republiku databáze Jeppessen tak, aby nedocházelo k zobrazovaní duplicitních informací. Novinky oproti verzi 2012zapracovány změny v rozdělení vzdušného prostoru České republiky LKAA k 4 APR 2013 aktualizovány údaje o letištích a plochách SLZ včetně komunikačních frekvencí aktualizovány telefony na letiště a plochy SLZ (Převzato z Databáze letišť 2013 - www.aerobaze.cz) aktualizace geografického podkladu pro verze TOPO a SPEC (síť komunikací, vodstva, železnic a další) Rozsah mapyúzemí České republiky, Slovenska a Maďarska (SPEC+TOPO pouze pro ČR) území Evropy - bodově letiště, VFR a velká města, liniově hranice států mapa je v obou verzích rozdělená do 27 regionů - části České republiky, Slovenska, Maďarska a zbytku Evropy, přičemž je možné každý do navigátoru nahrávat i samostatně. ![Re: Mapy Garmin II](http://www.upnito.sk/0/nqx66przj4d7wtmt6b9feb5w9u4s8hd3.gif) EuroshareFastshareZippyshare Merrymi
|
25 črc 2013, 17:46 |
|
|
|
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru
|
Uložto alternativa Pizza Modena MovieDB.cz filmová databáze
|