fastshare
Zobrazit téma - Nový CPU ... hlavně na převody videí
Vypnout statistiky
KATEGORIEPOSLEDNÍ PŘÍSPĚVKYPOSLEDNÍ OZNÁMENÍSTATISTIKY UŽIVATELE
Nick: Anonymous
Hodnost: Warman
Varování: 0
---
Právě je 06 úno 2025, 17:55

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Fórum je zamknuté Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 2 ] 
 Nový CPU ... hlavně na převody videí 
Autor Zpráva
Master Sergant
Master Sergant

Příspěvek Nový CPU ... hlavně na převody videí

Zdravím,
zvažuji možnost upgradu PC a to nikoliv najednou,ale postupným dokupováním HW.Jedná se mi hlavně CPU a grafiku.
Primárně používám kompík na konverzi videí,internet a OBČASNÉ hraní her,takže nechci nabušený herní kompl,ale pracanta :D .

Většina nových konvertorů dokáže využít potenciálu " multicore " cpu a taktéž i grafické karty.Proto je moje volba tak " rozhádaná ".... Řeším,zda jít do Intelu s " jen 4 " jádrem nebo vzít AMD s 6ti jádrem....

Jak jsem předeslal,nechci herní stroj ale pracanta,jenže poněkud se v tomhle začínám ztrácet.... Skalní zastánci Intelu vyzdvihují do výšin Core i5 či i7 a zase fanoušci AMD srovnávají pár nových procíků s výkonem Intelu,dokonce snad nějaký FXseries cpu poráží v Linuxu intelácký core i7,takže jsem z toho trochu mimo.Je mi jasné,že víc jader,neznamená víc " Adidas " :D ,ale i tak.... Je jasné,že půjde i o finance,každopádně to nejdu kupovat hned zítra,takže bych uvítal nějakou tu diskusi na dané téma....
Sice si říkám,že 6-8 jader od AMD by teoreticky mohla být vhodná volba do pracovního komplu a převod bude bleskuryche hotov i za přispění CUDA od Nvidie,ale ...
Proto prosím o pár názorů či vaše zkušenosti s AMD 6-8 jádry a konverzí či jinou čiností.
Pokud sem někdo nahodí srovnávací testy v hrách tak to asi nebude to pravé ořechové,takže prosím o " plodnou " diskusi a děkuji za podněty i feedback.H

CPU : Xeon E5-2670v1
MB : Intel X79Siler
RAM : Micron ECC 32 GB
GPU : Sapphire Radeon R9 380X NITRO

28 črc 2013, 09:47
Moderátor
Moderátor

Příspěvek Re: Nový CPU ... hlavně na převody videí

Pokud u tebe nehrají peníze roli tak je jasnou volbou jeden z Intel Core i7.
Disponuje dostatečným výpočetním výkonem i nízkou spotřebou a od ní se odvíjejícím TDP.

Nevíte, jakou komponentu vybrat?
Ovladače pro grafické karty nVidia GTX

19 srp 2013, 19:33
Fórum je zamknuté Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 2 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]