Zdravím,to co píše Prdelča je svatá pravda... Manželce jsem " vytvořil " ext. disk zakoupením rámečku s napájením a ze svého kompíka vykuchal postarší 160Gb HDD 3,5 SATA II... Přeci jen těch serošů a filmů je mrak,takže 16Gb flashka to prostě nepojmula
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
.Byl jsem nucen tedy k tomuto kroku přistoupit... Podotknu,že disk jsem naformátoval nejdřív utilitkou od HDD Guru -Low Level Format tool,tedy jsem plotnu pořádně vyžehlil jako od výrobce.Poté mě Windows donutily udělat formát znovu pro tentokráte NTFS.Disk jsem tedy připojil a při kopírování celé složky The Carrie Diaries Season 1 -6,95 Gb jsem se nestačil divit.Z prvotní forsage 72 Mb/s to cca po 30 vteřinách spadlo na " průměr " 5Mb/s.což je děs a kopčit pak třeba HD film o velikosti 12Gb je teda fakt na dlouho.TAkže následovalo " googlení " co s tím... Deska co mám od Gigabytu M85M-US2H rev.1.2 má pouze USB 2-přeci jen není nejmaldší,že....
Narazil jsem na onen článek z odkazu od Prdelči.Takže hurá do biosu-přepnout režim z IDE na AHCI-máčknout si F10 a čekat na najetí Windowsů... A průser!!!Jak mělo dojít k bootování z disku konečná... Vypsalo my to chybu s MBR a bla bla bla... Takže jsem opět přepl na IDE a googlil dál... A vygooglil jsem toto
http://extrawindows.cnews.cz/jak-zmenit-rezim-disku-z-ide-na-ahci-bez-reinstalace-windowsNemusel jsem reinstalovat Widle a eterní disk mi kopčí průměrně 40Mb/s což už je posun oproti 5Mb/s...