|
Právě je 07 úno 2025, 10:39
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 7 ] |
|
Autor |
Zpráva |
Freedom333
Private
|
Problém s instalací Vist
Čau Ajťáci, potřeboval bych vaši pomoc a vaše znalosti. Rozhold jsem se formátovat a nejede mi mechanika, tak jsem se rozhodl to udělat přes flash disk. Nainstaloval jsem si wintoflash s kterým jsem visty dostal na flashku. V biosu jsem si nastavil bootování na flasku a začal jsem instalovat. Zformátoval jsem disky a pokračoval v instalaci. Dosud všechno dobrý problem je v samotné instalaci. Všechno se nainstaluje, tak jak má a v momentě, kdy se počítač restartuje, abyste mohli nastavit samotné windows, tak se celá situace opakuje, jako když začínáte instalovat windows ![Problém s instalací Vist](http://www.vista.yc.cz/images/vistaczinst/2.jpg) . Tahle část už se tam neobjeví a to je můj hlavní problém. ![Problém s instalací Vist](http://www.vista.yc.cz/images/vistaczinst/12.jpg) Když instalaci ukončím, tak se nenačte windows a zůstane jen černá obrazovka. Můžete mi někdo poradit co s tím?
|
23 úno 2014, 11:11 |
|
![](./styles/acidtech_tiger/theme/images/spacer.gif) |
nfsmaniac
V.I.P.
|
Re: Problém s instalací Vist
Ahoj, a máš tu Vistu legální? Jestli ne, doporučuji raději Windows 7. Vista se totiž zrovna moc nepovedla... Jinak je možné, že se to na tu flashku špatně zkopírovalo. Ještě to můžeš zkusit s programem Universal USB Installer nebo Rufus. U UUI bys ale nejdřív nejspíš musel vytvořit ISO obraz instalačního DVD.
_________________ Budete-li mít jakýkoli problém nebo dotaz, stačí mi napsat SZ.
|
23 úno 2014, 18:50 |
|
orhore
Lieutenant
|
Já bych zkusil tento návod: I když to vypadá pro laika složitě, tak ten návod je velice jednoduchý. Osobně jsem to vyzkoušel na několika instalacích jak win7 tak win8.1 a vždy úspěšně. Nemyslím si, že by win vista měly být v tomto směru horší. Akorát bych upozornil na bod 18) kde je vhodné změnit příkaz na “Format FS=NTFS”. Ještě by mě zajímala tvoje hw konfigurace, případně bych zkusil vrátit bootování z usb na hdd po nainstalování systému. I když to asi nemá význam.
|
24 úno 2014, 17:54 |
|
Freedom333
Private
|
Já Vám děkuji pánové, ale zdá se, že problém není v usb. Ty visty jsou originál jinak bych si tam dal už dávno nějakou novější verzi windows. Včera jsem si koupil mechaniku a prováděl jsem instalaci přes cd jak jsem to dělal vždycky. Krom toho, že to trvá nějakou dobu, než se vůbec objeví obrazovka, kterou jsem zaslal na prvním obrázku. Jinak instalace probíhá celkem rychle. Nastane první restart a to je konec. Druhá část nastavení už nenaskočí, jen černá obrazovka. Myslím si, že mi tam kdysi kámoš dal nový Bios, tak jestli to je tím, že po formátu tam ten bios není? Nebo může být něco s CD a nebo je PC už na odpis. Každopádně jestli Vás něco napadne, tak jsem jedno velké ucho.
|
25 úno 2014, 09:27 |
|
orhore
Lieutenant
|
BIOS se ti formátem neztratí. Je uložen na základní desce v paměti EEPROM, ROM či FLASH. Ale z5 k té černé obrazovce po restartu při instalaci. S tou externí mechanikou jsi dokázal, že to asi není problém instalace přes USB. Spíše mě napadá akorát jedno - BIOS. Některé biosy, hlavně ty, které nejsou kompatibilní mohou tohle způsobovat. To chce zjistit typ noťasu a kouknout na web výrobce zda je novější a zda je tam patřičná podpora. Asi bych šel rovnou do win 7. To že ti kamarád kdysi "dal" nový bios neznamená, že je to ten správný.
|
25 úno 2014, 19:17 |
|
Freedom333
Private
|
Problém vyřešen, prosím o smazání tématu.
|
03 bře 2014, 01:13 |
|
orhore
Lieutenant
|
Mazat tohle téma by byla škoda. Může sloužit někomu dalšímu s podobným problémem. Pár lidí se ti tu snažilo pomoct, tak by bylo fér aspoň napsat jak jsi to vyřešil.
|
04 bře 2014, 12:05 |
|
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 7 ] |
|
|
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru
|
Uložto alternativa Pizza Modena MovieDB.cz filmová databáze
|