Přidám se tohohle bludného kruhu.... Jsem taktéž majitelem (hrdým) AMD FX 8320.Procík je usazen na Asus M5A97 R2.0 a chladím to Thermaltakem NiC L31 + zdroj Zalman ZM600-GSII 600W.
Teploty v základu bez OC do 30 C a procík se poflakuje.Změna nastává až po nastavení OC profilu,kdy jedu na 4,4 GHz a vytížení procíku díky převodům HD videa ( vícero dílů serošů naráz ) je 98-99%,tak potom je mě tu i horko
Teploty 62-64 C,což je na hraně.
Celému železu dopomáhá grafika Radeon HD 7790 2G OC edition,taktéž přetočená na výkon Radeon R7 260X.Podotýkám,že hraju minimálně a grafika při převodu vlastně jen dopomáhá a vytížím jí na max 5%,takže výkon zdroje je dostatečný.
Průvan ve skříni zajiští 3x 12cm větráky-mám case ZALMAN Z3.Teploty teda jdou uhlídat a s výkonem zdroje nemám nejmenší problém.
Přeci jen těch osm jader člověk ani při hraní nezatíží na 100%+100%ní vytížení grafiky( a to mám vcelku na odběr watů " dietní " grafárnu).
Ale k věci... Do nové sestavy jsem kupoval i nový 1TB HDD Seagate Barracuda.... Prvotně na komplu šlapaly win 7 od Mejblse zde z fora a modnutý bios napaomohl
.
Průser nastal,když sedmy nechtěly naskočit a po resetu pc,někdy i dvakrát za sebou,teprve naskočily... Takže pokus o opravy zavaděče z instalačky přes cmd nějak neprošel,prostě při skenu mě to instalaci windows nenašlo a problém přetrvával...
Říkám si " ok " ,deska je Win 8.1 ready,tak hůrá instalovat Win 8.1( jsou to ty co jsem sem dával z Alzy) a zase zásek
Díky UEFI Biosu... Takže Legacy povolit a dobrý... Instalace prošla,KMspico aktivoval,aktualizace proběhly,ale jsem stále tam kde předtím... Systém nechce ochotně nabíhat,taktéž mě přijde,že na starým disku jsem byl v systému hned,ale momentálně to teda trvá snad 30sekund,než naskočí systém... Opět pokus o opravy s instalačkou-jak automaticky,tak přes příkazový řádek.... opět to samé... při skenu mě to nenajde instalaci win.... Kde je chyba?
V disku??? V desce???
Mám dva disky... Ten nový,a 1,5TB WD HDD kde na starým komplu běhaly sedmy.Disk byl zformátován Low level formátem a dnes slouží coby skládka otitulkovaných seriálů.Netuším kde je problém,ale leze mě to pěkně na nervy.... Nějaká rada pro mě???
Jinak pro Altair Ibn-La'Ahad
Citace:
update BIOSu nepomohl... čím by to tedy mohlo být? tím zdrojem?
,což takhle napsat o jakou desku se jedná a jaká čipová sada na ní je.... Pokud si pamatuju,tak jse kdysi někde četl,že FX s jádrem Vischera se nechtějí moc kamarádit se staršíma AMD 800 chipsetama,a SB700, SB750 na tom dělají největší paseku.... Četl jsem to cca na jaře,když jsem měl peníza na nový kompl a chtěl stavět.No pokáklo se auto,takže volba byla jasná.
Hele fakt bych prošel spíš zahraniční fora kde se AMD FX věnuje víc pozornosti.... Přeci jen,hodně lidí tady v čechách je prostě milovníků Intelu a pokud vím tak konkrétní čísla prodejů v ČR pro řadu FX 8xxx nejsou zrovna ukazatelem oblíbenosti AMD.Paradoxně ale FX 6xxx na to byla právě vcelku dobře.Nevím no,mít 6 jader za 2500Kč nebo 8 za 3500???Starýho Athlona II X4 jsem kupoval na Aukru za 1200 Kč a Athlona II X2 250e jsem prodal za 1320Kč tamtéž,takže logicky mě vychází,že teda ty dvě jádra navíc nataktěný na 4 a víc GHz prostě stojí za příplatek cca 1000 Kč.Šilhal jsem po 8350,ale zase ten výkon není o tolik větší a 800 kč jsou peníze minimálně na bednu k pc ne?
Za mě osobně-nejlepší procík za 3500 Kč.... Po přetočení na 4 a více GHz to je prostě tryskáč,kterej dokáže 7,5 GB HD MKV překonvertovat do HD AVI 4,5 GB (avina proto,že mě televize prostě neochotně skousává mkvéčka v hd s bitrate nad 4000 ) za 21 minut při vytížení procáku kolem 50%... Prostě masakrální výkon za ty prachy.Starej Athlon II x 4 na 3GHz to skousával cca 68 minut... Ten rozdíl je prostě neskutečnej.A když spustím World of Tanks při zapnutém OC... Mazééééééééc...