|
Právě je 08 úno 2025, 16:50
|
Pro ty co mají Windows 10
|
Autor |
Zpráva |
orhore
Lieutenant
|
Re: Pro ty co mají Windows 10
TUNN - teď už je odkaz na youtube ok. Předtím jsi tam měl nějaký nesmysl. O tomhle samozřejmě vím, včetně toho článku co byl na AE News - Aeronet.cz. Mnozí to hodně podceňují, ale nepatřím mezi ně. Bohužel absolutně jistí svou anonymitou si nemůžeme být nikdy. Takže skrývání a utajování svých aktivit je naší prioritou a nemusí se přitom jednat o nic nekalého. Ten OO software samozřejmě funguje jen na Windows 10. Při spuštění v prostředí jiných windows na tebe vyskočí tato hláška ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
|
01 říj 2015, 14:33 |
|
![](./styles/acidtech_tiger/theme/images/spacer.gif) |
TUNN
Sergeant
|
Kdyby ten OO soft.fungoval tak že mi nehrozí žádná hrozba ze strany Microsoftu atd...tak bych do toho možná šel. Ale do té doby zatím W7.
|
01 říj 2015, 19:12 |
|
orhore
Lieutenant
|
Ano, zatím je dobré počkat než se věci více vyjasní. Já windows 10 zatím jen testuji ve virtuálním prostředí pc kde je to celkem fuk. Zatím sbírám poznatky. Ale jak už jsem psal, ani ve windows 7 a 8.1 nemá člověk soukromí. Na to je dobré nezapomínat!
|
01 říj 2015, 19:45 |
|
Dandes
Corporal
|
Nemate k dispozici novy seznam jaky aktualizace nestahovat, mam jich ted 16 ke stahnuti tak nevim jestli je stahnout všechny. Diky.
_________________ Gigabyte GA-Z68XP-UD4, Intel i7 2600K, Gigabyte R9 280X, Corsair Vengeance 8GB, SSD Kingston HyperX 120GB, WD CaviarBlack 1TB, WD CaviarGreen 2TB 2x, CoolerMaster 850W, CoolerMaster Storm Trooper, SyncMaster XL2370HD, Sound Blaster Recon 3D, Logitech Z906, X4, Razer Imperator
|
16 říj 2015, 16:12 |
|
orhore
Lieutenant
|
Dandes - žádný nový seznam není a nebo na žádný jsem nenarazil. Akorát ti tu napíšu pár zásad, které ti ulehčí rozhodování. Aktualizace zabezpečení instalovat vždy. Dát si pozor na běžné aktualizace systému a na volitelné aktualizace. Pokud u některých aktualizacích si nastavíš "skrýt aktualizaci", tak se stává, že ti je MS znova nacpe do přehledu, tak na to bacha! Windows 7 - seznam zakázaných aktualizací:Windows 8.1 - seznam zakázaných aktualizací:U Windows 10 řešit co a jak neinstalovat je zbytečné (zatím), protože aktualizace jedou na automat.
|
16 říj 2015, 18:58 |
|
nfsmaniac
V.I.P.
|
orhore píše: U Windows 10 řešit co a jak neinstalovat je zbytečné (zatím), protože aktualizace jedou na automat. A to je právě jedna z věcí, která mě vyloženě štve - nemůžu si vybrat, co chci a nechci instalovat. Proto jsem se už před pár týdny pokoušel (bohužel marně) dostat k provozu starý Windows Update ze sestavení č. 9926. Po přidání některých klíčů a úpravě některých hodnot registru se mi podařilo Windows Update dostat zpět do ovládacích panelů, dokonce se i správně otevře okno Windows Update. Bohužel místo veškerých ovládacích prvků je pouze chybová hláška, že stránka se nepodařila načíst. Zkoušel jsem přepsat i několik knihoven patřící Windows Update ze starého sestavení, ale zatím vše bylo marné. Nepodařilo se mi dosud přijít, kde všude MS Windows Update "rozbil", které části zanechal a které odebral úplně. Tak jsem to vzdal (nebo alespoň odložil). Kdyby ale někdo čistě náhodou někdo z vás věděl, kde všude býval Windows Update v systému "prošpikovaný" či má nějaký nápad, budu rád. (a možná ne jen já) Jinak nezbývá doufat, že Microsoft možnost výběru aktualizací vrátí v některé nadcházející větší aktualizaci. Protože takové ty návody typu že aktualizaci si nejdřív nechám do PC nainstalovat, pak jí odinstaluji a stáhnu nějaký úžasný nástroj od MS, který dokonce dokáže dotyčnou aktualizaci skrýt (aby se pak později mohla zase objevit), mi přijdou jako opravdu špatný vtip...
_________________ Budete-li mít jakýkoli problém nebo dotaz, stačí mi napsat SZ.
|
16 říj 2015, 20:49 |
|
orhore
Lieutenant
|
nfsmaniac - tak to jsi i tak došel dál než kdo jiný. I částečný úspěch je výhra, protože je to docela nepříjemná mravenčí práce. I tak delší dobu přemýšlím jestli nebude nakonec lepší celý windows update nějak "odstřelit", aby nikdy nic nestahoval a aktualizace stáhnout přes nějaký sofistikovaný software. Třeba WSUS Offline, Portable Update nebo Windows Updates Downloader. Asi by to bylo méně pohodlné, ale aspoň by měl člověk na výběr.
|
20 říj 2015, 09:50 |
|
RaZz3R
Warrant
|
orhore píše: Windows 8.1 - seznam zakázaných aktualizací: Díky, pokud bys sem v tomhle formátu přidával nějak pravidelně aktualizovaný seznamy šmíráckých aktualizací, bylo by to fajn.
22 říj 2015, 20:58 |
|
Dandes
Corporal
|
Díky za info orhore píše: Dandes - žádný nový seznam není a nebo na žádný jsem nenarazil. Akorát ti tu napíšu pár zásad, které ti ulehčí rozhodování. Aktualizace zabezpečení instalovat vždy. Dát si pozor na běžné aktualizace systému a na volitelné aktualizace. Pokud u některých aktualizacích si nastavíš "skrýt aktualizaci", tak se stává, že ti je MS znova nacpe do přehledu, tak na to bacha! Windows 7 - seznam zakázaných aktualizací:Windows 8.1 - seznam zakázaných aktualizací:U Windows 10 řešit co a jak neinstalovat je zbytečné (zatím), protože aktualizace jedou na automat.
_________________ Gigabyte GA-Z68XP-UD4, Intel i7 2600K, Gigabyte R9 280X, Corsair Vengeance 8GB, SSD Kingston HyperX 120GB, WD CaviarBlack 1TB, WD CaviarGreen 2TB 2x, CoolerMaster 850W, CoolerMaster Storm Trooper, SyncMaster XL2370HD, Sound Blaster Recon 3D, Logitech Z906, X4, Razer Imperator
|
24 říj 2015, 20:47 |
|
orhore
Lieutenant
|
Po čase jsem objevil něco zajímavého pro windows 10. Už se tu diskutovalo o tom, že aktualizace jedou jen na automat. Došlo to tak daleko, že se našli nadšenci, kteří se s tím nesmířili a vymysleli malou utilitku přes kterou budete mít aktualizace windows 10 pod kontrolou. Ještě jsem to nezkoušel, ale vypadá to nadějně. Odkaz na oficiální stránku produktu:Odkaz na anglickou stránku MDL (pro plné zobrazení musíte být registrováni a přihlášeni):Odkaz na českou stránku: Najdete tam vše potřebné, včetně odkazu ke stažení 32 a 64 bit verze.
|
09 říj 2016, 15:57 |
|
Scorpion.11
Corporal
|
Jen podotknu, že tam lze i stáhnout češtinu pro ty, kteří neovládají angličtinu
|
05 lis 2016, 15:07 |
|
pospisil80
Sergeant
|
Mám dotaz, koupil jsem si Acer aspire E15/E5-575G-77S4,je na tom win 10 home premium,už ho používám cca 14 dní ale pořád mám problém,když na nějaký soubor kliknu pravým tlačítkem myši nebo touchpadu,třeba proto že chci extrahovat soubor nebo ho spustit jako správce tak skoro pokaždé když kliknu pravým,tak se oběví lokečko a pořád se točí a nic,když kliknu levým,blikne obraz a vše se přeruší,což je pro mě dost velký problém,nesetkal se s tím někdo?? Nevím co s tím
|
15 lis 2016, 21:15 |
|
orhore
Lieutenant
|
Něco tě brzdí v tom, aby se objevila kontextová nabídka. Obvykle to může být antivirový program, ale i jiný program či proces, který jede na pozadí. Občas se taková věc stane, ale nemělo by to být pravidlem. Zkus si předtím vyjet správce úloh a v té chvíli kdy klikneš pravým na soubor se podívej zda ti v tom okamžiku něco nevytěžuje procesor. A co se stane když počkáš déle po kliknutí tím pravým tlačítkem (neklikej hned levým, který tento proces zruší)?
|
16 lis 2016, 00:30 |
|
pospisil80
Sergeant
|
díky vyzkouším to,pokud to nechám tak a nekliknu levým,nic se nestane ani po deseti minutách ,stále to jen načítá a nic...
|
16 lis 2016, 22:49 |
|
pospisil80
Sergeant
|
tak teď se mi stáhla aktualizace a zatím je vše ok,tak snad to bude ok....uvidíme zítra zatím děkuji
|
17 lis 2016, 00:10 |
|
|
|
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru
|
Uložto alternativa Pizza Modena MovieDB.cz filmová databáze
|