Knihy Gustáva Murína zachytávajúce 90. roky na Slovensku, organizovaný zločin a praktiky mafiánov sa dočkajú obrazového spracovania. Momentálne sa pripravuje pilotný diel dokumentárneho seriálu, ktorý bude vychádzať z kníh Mafia na Slovensku, Mafia v Bratislave a Boss všetkých bossov.
Gustáv Murín tvrdí, že myšlienku na sfilmovanie svojich diel mal už roky. „Chýbal schopný producent a ten sa našiel v osobe Miroslava Čížka. Ja som bol oslovený jeho dramaturgom Petrom Velickým a postupne sa tak vyskladal veľmi efektívny štáb, ktorý mi ako scenáristovi vychádza maximálne v ústrety,“
Pod pracovným názvom Mafiáni na Slovensku je pripravovaných 12 častí s minutážou do pol hodiny. Každý diel má bližšie predstaviť jednu postavu zapletenú v mafiánskych praktikách. Rozpočet celého seriálu sa má vyšplhať na 196-tisíc eur, pričom 4-tisíc eur poskytol aj audiovizuálny fond.
„Je veľký rozdiel medzi napísaním a vydaním knihy a prípravou a odvysielaním televízneho seriálu. Pri knihe je autor sám, maximálne s pripomienkami vydavateľa. Pri televíznej práci je scenár základom pre prácu iných a výsledok sa tvorí až v strižni podľa nasnímaného materiálu,“ hodnotí odlišnosti Gustáv Murín.

Mafiani S01E01
Mafiani S01E02
Mafiani S01E03
Mafiani S01E04
Mafiani S01E05
Mafiani S01E06
Mafiani S01E07
Mafiani S01E08
Mafiani S01E09
Mafiani S01E10
Mafiani S01E11
Mafiani S01E12