Knihy Gustáva Murína zachytávajúce 90. roky na Slovensku, organizovaný zločin a praktiky mafiánov sa dočkajú obrazového spracovania. Momentálne sa pripravuje pilotný diel dokumentárneho seriálu, ktorý bude vychádzať z kníh Mafia na Slovensku, Mafia v Bratislave a Boss všetkých bossov.
Gustáv Murín tvrdí, že myšlienku na sfilmovanie svojich diel mal už roky. „Chýbal schopný producent a ten sa našiel v osobe Miroslava Čížka. Ja som bol oslovený jeho dramaturgom Petrom Velickým a postupne sa tak vyskladal veľmi efektívny štáb, ktorý mi ako scenáristovi vychádza maximálne v ústrety,“
Pod pracovným názvom Mafiáni na Slovensku je pripravovaných 12 častí s minutážou do pol hodiny. Každý diel má bližšie predstaviť jednu postavu zapletenú v mafiánskych praktikách. Rozpočet celého seriálu sa má vyšplhať na 196-tisíc eur, pričom 4-tisíc eur poskytol aj audiovizuálny fond.
„Je veľký rozdiel medzi napísaním a vydaním knihy a prípravou a odvysielaním televízneho seriálu. Pri knihe je autor sám, maximálne s pripomienkami vydavateľa. Pri televíznej práci je scenár základom pre prácu iných a výsledok sa tvorí až v strižni podľa nasnímaného materiálu,“ hodnotí odlišnosti Gustáv Murín.
![Mafiani /SK](http://img.centerofwarez.cz/subdom/img/image.php?di=SMKD)
Mafiani S01E01
Mafiani S01E02
Mafiani S01E03
Mafiani S01E04
Mafiani S01E05
Mafiani S01E06
Mafiani S01E07
Mafiani S01E08
Mafiani S01E09
Mafiani S01E10
Mafiani S01E11
Mafiani S01E12