Na prohlížeči
Microsoft Edge, který nemá doplňkovou ochranu proti "agresívním reklamním prvkům", se mi přesměrovává nadále automaticky odkaz nastavený na warcenter.cz -> ferwer.cz. Když jej ale nechám
otevřít v okně "InPrivate", tak se přesměrování zruší a lze pokračovat dále na warcenter.cz.
Otevřít v InPrivate je analogie "otevřít v Anonymním okně" u Firefoxu. Což by mělo zaručit, že v této části prohlížeče se po vypnutí smažou cookies a historie prohlížení.
Je tedy třeba hledat tímto směrem, ovšem opatrně s vymáznutím všech cookies ve standardní části prohlížeče, pokud máte nastavené trvalé přihlášení na některé webové stránky, přijdete o ně a musíte se znovu přihlásit uživatelským jménem a heslem, pokud jste ho nezapomněli. :-)
Zdá se, že
Firefox s doplňkem AdGuard je proti nasazení reklamních "červů" odolnější, nastavila se i správná ikona webu warcenter.cz, ne ta zelená svině z ferwer.cz
(chrome://global/skin/icons/more.svg nebo MS Edge
chrome-search://ntpicon/
[email protected]&url=http://warcenter.cz/), na jejíž vymáznutí z MS Edge jsem zatím nepřišel.
Tak jsem otestoval v MS Edge smazání cookies (selektivně pouze pro warcenter.cz), ale k odstranění přesměrování vedlo až smazání návštěvy webu
v historii prohlížení (všechny návštěvy označené zelenou ikonkou
ferwer.cz). Po odstranění ikony webu na spouštěcím menu a jeho znovuzavedením už všechno funguje správně, bez dalšího přesměrování.
Předpokládám, že stejný postup lze použít i na Firefox bez přídavné ochrany AdGuard, pokud problémy s přesměrováním dále přetrvávají...