Titulky nejdou přehrát - co s tím? :-)Poprvé v životě se mi stalo tohle:
Z DVD jsem přes program s OCR SubRip převedl titulky z VobSub do S_TEXT/UTF-8 (srt). České a anglické.
Pak jsem VOB soubory převedl na DVD remux *.mkv (bez titulků). K remuxu jsem pro kontrolu standardně
přiložil oba titulkové soubory, spustil přehrávání - a nastal problém. Anglické srt se přehrávají s filmem normálně,
(MPC-HC), ale české přehrávač sice zobrazí jako externí v menu, ale titulky přehrát nejdou a nejdou. Netuším proč.
Vyzkoušel jsem všechno, od kontroly správnosti zápisu obsahu včetně načtení do titulkovacího programu,
který by chyby v zápisu okamžitě rozeznal a nahlásil. Pak uložení do jiného txt/srt souboru, a to jak přímo
z titulkovacího programu, tak i zkopírováním Ctrl+C -> Ctrl+V do nového txt/srt souboru. Nic. Přeinstaloval
jsem MPC-HC na nejnovější aktualizovanou verzi - zase nic.
Kontroloval jsem, jestli u jiných filmů s externími titulky přehrávač načte a zobrazí různojazyčné titulky srt...
Bez problémů načte a zobrazí vše.
Tak jsem ještě připravené CZ + EN titulky vložil přes MKV Toolnix do DVD remuxu. V menu jsou, ale přehrají
se jenom anglické a české zase nic...
Připadám si už jako Lojza začátečník.
Už mě nenapadá nic, co by mohlo způsobit neochotu přehrát tyto jediné
české titulky s filmem, zatímco všechny ostatní ano.
Jenom pro úplnost připomenu, že v souborovém názvu titulků stejném jako u videa je shoda, tam problém není.
Dokáže někdo z kolemjdoucích znalců počítačů odhalit, v čem ještě by mohl být problém, že jenom tyhle jediné
titulky uložené v UTF-8 v txt/srt souboru zlobí a nejdou přehrát? Předem díky za každou kvalifikovanou připomínku a radu.